Zase mašinky, hu-hů!

Vlaky a vláčky jsou teď, zdá se, na vrcholu oblíbenosti. Dokonce i Microsoft už to prokoukl. Že by se nám rodila nová generace, generace, jejímž největším snem bude stát se průvodčím, nebo snad dokonce rovnou strojvedoucím? No, to uvidíme. Novou gamesu z vlakového prostředí připravuje i společnost Flying Lab Software. Bude se jmenovat Rails Across America.
Rails Across America se, jak už název letmo napovídá, bude odehrávat v Americe. Konkrétně Americe severní, a to v časovém období od roku 1830 po nedalekou budoucnost. Co přesně je myšleno onou "nedalekou" budoucností není bohužel známo. Rozhodně však nečekejme, že se s vlakovou dopravou dostaneme do 24. století ;-) (ačkoliv - všechno je možné!).

Žánrem bude RAC obchodní real-time strategie příchutí klasických "sim" her. Zřejmě něco jako Railroad Tycoon, až na to, že se celá ta kolejová mánie bude odehrávat rovnou na celém kontinentu. Budete moci stavět stovky různých tratí, dlouhých tisíce mil, na nichž budou křižovat zasněžené pláně i zelené luky vaše gigantické ocelové mašiny. Budete muset činit strategická rozhodnutí o tom kam rozšiřovat svou působnost, kde postrašit konkurenci, a kde trochu podlézat vládním úředníkům (Mimochodem, už jste slyšeli o kurzech tzv. "řiťolezectví"? Ne? Zeptejte se svého šéfa...).

Rails Across AmericaRails Across America

A co bude vlastně cílem hry? Samozřejmě, vyhrát... A to se bude dít prostřednictvím čeho? Prostřednictvím prestiže, ano! Prestiž bude totiž v této hře (jen o něco málo) cennější než peníze. Budete ji získávat tak, že do daného regionu dopravíte co největší množství nákladu, nebo tak, že postavíte nějakou velice speciální trať (třeba v nějakém zapadlém údolíčku, kde ještě ani neznají elektřinu, nebo se vám povede spojit oba konce kontinentu, prostě něco, co ještě nikdo nedokázal, chápete?:). Čím víc prestiže, tím víc peněz, čím víc peněz, tím víc prestiže, prostě začarovaný kruh.

Tratě budete moci stavět pouze z měst, ke kterým už máte nějakou trať postavenou, nemůžete začít stavět koleje kdesi v pustině, kde o vaší společnosti nemají ani zdání. V jednom časovém okamžiku bude moct být ve výstavbě maximálně pět tratí. Jakmile nějakou trať dostavíte, přichází na řadu obsazení lokomotivami. Můžete převážet buďto náklad nebo pasažéry (některé vlaky však mohou převážet oboje najednou). Jakmile budete mít mašiny přepravené, stačí zadat jízdní řád a už můžou vyrazit!

Samozřejmě, že stavba tratí je velmi finančně náročná, a tak myslím nikoho nepřekvapí možnost půjčit si v bankách. Půjčky se budou taktéž hodit v tom případě, kdy narazíte na nějakou velice lukrativně vyhlížející soukromou společnost, která je zrovna na prodej. Stačí nabídnout víc než konkurence a máte zase o jednu výnosnou linku navíc.

U RAC nebude chybět multiplayer. Popravdě, bude nedílnou součástí teto hry. Má být velmi propracovaný, bude umožňovat různé dohody mezi hráči, obchody, apod. Prostě a jednoduše, o zábavu mezi více lidmi by mělo být velice náležitě postaráno, a to nejen díky propracované umělé inteligenci.

Všichni milovníci železnice se jistě mají na co těšit. I kdyby si měli počkat až do letošní zimy. Ale oni vlastně mají to čekání tak nějak v krvi, že? :).

Rails Across America
Diskuze (1) Další článek: Game and Watch Gallery 3 – nostalgie ala Nintendo