Zásnuby Interstate 78 a Duka 3D?

Mobile Forces je nejnovější projekt společnosti Rage, konkrétně její pobočky sídlící ve Skotsku. Pokud jste hráli rádi ony dvě v titulku zmíněné hry, pak jest Mobile Forces právě pro vás. Jedná se totiž o klasickou 3D akci, ve které budou hrát hlavní roli nejen rozličné zbraně, ale i nejrůznější dopravní prostředky.
Mobile Forces je nejnovější projekt společnosti Rage, konkrétně její pobočky sídlící ve Skotsku. Pokud jste hráli rádi ony dvě v titulku zmíněné hry, pak jest Mobile Forces právě pro vás. Jedná se totiž o klasickou 3D akci, ve které budou hrát hlavní roli nejen rozličné zbraně, ale i nejrůznější dopravní prostředky.

Celý tým, který na hře Mobile Forces pracuje, obdivuje mezi jinými zejména Counterstrike, a tak se není co divit, že i v MF bude znát notná dávka inspirace. Jenže CS je přeci jen (a to i podle samotných tvůrců MF) dosti hardcorovou záležitostí, určenou převážně zkušenějším hráčům first-person stříleček, takže se dá očekávat, že nová FPS od Rage bude o ždibínek či dva jednodušší. Jednu z nejdůležitějších rolí zde, jak jsem již nastínil na začátku, budou hrát dopravní prostředky, a to skutečně všech druhů. Od osobních automobilů přes sanitky a pohřebáky třeba až po dlouhatánské trucky. S tím vším budete vy jako hlavní hrdina moct jezdit... a nejen jezdit. Bude potřeba vystoupit za jízdy? Není problém, i to jde. Pak se ale nesmíte divit, až se někde budete krčit pod nějakou rampou a najednou vám přes hlavu přeletí džíp. Prostě v téhle hře bude s vozidly možné takřka všechno.

Mobile ForcesMobile Forces

Zatímco v Counterstriku jde zejména o realistický zážitek z bojové akce, v Mobile Forces půjde hlavně o zábavu, a tomu bude podřízeno všechno ostatní. I přesto by ale měla být většina zbraní, stejně jako vozidel a lokací vcelku reálných - žádné tuhé sci-fi alá Duke se tedy nekoná (ale nejde ani o výlet do postkvětinových let 70. jako v Interstate). Zbraně lze tedy očekávat klasické - od pistole přes brokovnici ke kulometu a k tomu nějaké ty výbušniny. Prostředí se budou také dosti lišit, celkem by jich mělo být kolem dvanácti, od přístavních doků přes urbanistická centra po vojenské výcvikové tábory.

V jednom rozhovoru se tvůrci svěřili, že vyjma Counterstriku je při tvorbě Mobile Forces inspirovalo a stále inspiruje i množství jiných her, například Unreal Tournament (viz. dále) a Codename Eagle. A nejsou to jen hry, které mají na autory vliv, jde také například o slavné filmy jako Smrtonosná past či kultovní Šílení Maxové.

Mobile ForcesMobile Forces

Možná už jste si všimli, že grafika MF nevypadá vůbec špatně, a hádejte čeho je to zásluhou. Nu, tohle se dá uhodnout asi dost těžko, proto vám to raději hned prozradím - jedná se totiž o Unreal technologii, využívající značně modifikovaného UnrealEdu.

Vývoj MF začal na počátku tohoto roku, ohlášen byl tento titul na letošník ECTS, a přestože se v jeho průběhu objevilo několik zásadních zvratů, hra by měla být dokončena na jaře roku 2002. Doporučené hardwarové specifikace zatím jsou P600 a 32MB graf. karta. Díky využití UT enginu nebude chybět velice propracovaný multiplayer, zahrnující obvyklé módy jako Death Match či Capture the Flag, ale také některé další nové, ve kterých bude možné a někdy přímo nutné využít dostupných po zuby (nárazníky) ozbrojených vozidel.

Shrňme to celé do jedné věty: Čeká nás pěkně vypadající čistokrevná FPS střílečka, okořeněná možností využívat pozemní dopravní prostředky.

Diskuze (6) Další článek: O čem dnes píší české herní weby

Témata článku: