Zastřel Zazu - máte rádi růžovoučké králíčky?

Televize Nova a její částečně kontroverzní ředitel Vladimír Železný jsou velmi často terčem ostré kritiky z řad televizních diváků, filmových odborníků i politiků. V poslední době se vše zmítá kolem aféry s prohranou arbitráží vedenou proti České republice. Dost však bylo politiky - my vám dnes nabízíme hru s motivem králika Zazy, známé růžovoučké postavičky kanálu Nova.

Kdo by si podle názvu hry myslel, že terčem samotného útoku v podání herního titulu bude pouze králík Zaza, bude možná ať již příjemně či nepříjemně překvapen. Už po prvním spuštění hry a nastavení odpovídající grafiky vás totiž přivítají všude okolo lítající fotky Vladimíra Železného, doplněné o jeho nezapomenutelné projevy. Ty jsou pochopitelně sestříhány tak, aby obsah celých proslovů vyzněl urážlivě a v mnoha případech i docela vtipně. Je vidět, že kritika se v dnešní společnosti nevyhne opravdu nikomu. Ale na mně konec konců není, abych zde rozebíral podrobnosti týkající se vhodnosti podobných her. Raději se tedy rovnou zaměříme na titul Zastřel Zazu!

 

Tituly série "zastřel si svého" či pouze "Zastřel..." mají v České republice hlubokou tradici. Důkazem potvrzujícím toto tvrzení je stále rostoucí počet podobných her. Titul Zastřel Zazu nijak nevybočuje ze zavedených standardů a tak na vás tedy nečeká nijaký velkolepý příběh (popravdě, vůbec žádný), zajímavá zápletka ani bohatá kampaň plná překvapení. Těšit se můžete na prosté a jednoduché likvidování nepohodlných osobností televize Nova.

Po spuštění hry se tak ocitáte na jakémsi blíže nespecifikovaném místě, plném zeleně (tu zde zastupuje tráva) a také kráterů či kopců. Vaším úkolem není nic jiného, než likvidovat okolo se hemžící obrazce Vladimíra Železného a jeho oblíbence, králíčka Zazy. Za to jste odměňování peněžní částkou, počítanou v dolarech, kterou poté můžete využít k nákupu dalších zbraní.

Nutno podotknout, že z počátku bude váš arzenál čítat pouze jednoduchou motorovou pilu. Vzhledem ke štědrosti tvůrců je však ušetření potřebných peněz na nákup nové zbraně záležitostí několika málo minut. Vybrat si pak můžete z vcelku omezené nabídky, která čítá klasickou pistoli Desert Eagle, známý samopal Kalaschnikov ruské výroby či také ukázkový plamenomet. Aby byl průběh hry alespoň částečně ztížen, brání se Vladimír Železný vypouštěním střel ve formě koláčů sledovanosti  či nepříjemným, zeleně vypadajícím a také jistě odpudivě zapáchajícím "brknutím".

 

Grafické zpracování hry je na dnešní poměry velmi slušné, vše vyjma obrazců vašich nepřátel je ve formě 3D, byť herní prostředí mohlo být přece jenom bohatší. To by se však negativně projevilo na jinak velmi dobré velikosti 2 MB, díky které si může hru stáhnout opravdu každý, i majitelé klasického vytáčeného připojení.

Související informace (Zastřel Zazu):
Homepage: http://zazazu.wz.cz/
Systémové požadavky: Procesor o frekvenci 500 MHz, nVidia TNT2, 7 MB na HDD
Výrobce: Design Studios
Velikost: 2,1 MB

Download: Zazazu.wz.cz

Diskuze (2) Další článek: Čtyři obrázky z Commandos 3: Destination Berlin

Témata článku: , , , ,