Závody na motorkách s pravidly i bez nich (Java hry)

Zúčastněte se motocyklových závodů na okruhu i mimo něj, s běžnými pravidly i bez nich. Stačí vám k tomu mobil.
 

Z dnešní čtveřice her si určitě vyberou příznivci jedné stopy. Pro Moto Racing nás zavede na známé závodní okruhy seriálu Grand Prix, s Offroad Dirt Motocrossem se zase vypravíme mimo asfaltový povrch do zběsilých akčních bojů, jež nemají jiná pravidla než rychlost. Poté procvičíme mozek při logické hře Diamond Twister a na závěr už jen bezhlavě střílíme s Billym the Kidem. Než začnete hrát, na konci článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Pro Moto Racing

Nadšenci do motorek a závodů MotoGP zbystřete! Pro Moto Racing od Gameloftu vás zavede na závodní okruhy Velké ceny, na něž se můžete vydat na licencovaných strojích známých stájí Ducati, Honda Gresini, Suzuki, Kawasaki nebo Pramac D’Antin. Francouzský vývojář na grafice hry opět dokazuje, že je špičkou ve svém oboru. Dění na dráze sledujete z kamery umístěné za motorkou, tudíž můžete s přehledem pilovat precizní průjezdy zatáčkami. Grafika navozuje pocit 3D, ale zcela nevyčerpává výkon vašeho telefonu – to aby zbyl prostor také pro propracované grafické efekty.

 

Hra nabízí několik základních módů jako hra pro jednoho, šampionát a trénink. Předně je nutné skvělými výkony v šampionátu odemknout všechny tratě. Dokud se pořádně neumístíte, nemůžete na dalších tratích závodit. Stejně tak musíte otevřít možnost výměny stroje za lepší a výkonnější. Každá motorka má základní atributy rychlost, akcelerace a grip, tedy ovladatelnost. Ve Velké ceně naleznete tratě různých obtížností zasazené do odlišných koutů světa. Projedete si okruhy ve Španělsku, Německu, Francii, Itálii, Velké Británii, Austrálii, Brazílii nebo v exotičtějších prostředích jako je Japonsko či Katar. Životnost hry Pro Moto Racing také prodlouží tři stupně obtížnosti, dostupných tratí mohlo ale být o něco více.

Pro Moto Racing (závodní):

  • SMS ve tvaru CPS HQTCM odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Off-Road Dirt Motocross

Pokud vám realistické pojetí závodů motorek v předchozí hře nesedí, vyzkoušejte offroadovou extrémní jízdu. Nejenže se budete pohybovat po trati plné šílených skokánků, ale problémoví budou i soupeři. Naštěstí k dispozici máte spoustu zbraní. Vaše působení se bude odehrávat na různých místech po celém světě. Začínáte v Arizoně a postupně se podíváte třeba na Saharu, Sibiř nebo do Číny. V každém takovém místě na vás čeká malý turnaj. Ten se skládá vždy ze tří samostatných závodů, v nichž se musíte umístit nejhůře na třetím místě. Potom se odblokuje závěrečný „souboj“ s bossem, opět samozřejmě na motorkách, v němž vyhrává ten nejrychlejší.

 

Za vyhrané peníze odemykáte další turnaje, za které se peníze strhávají, ale naštěstí při závodech se dají vydělat i nějaké ty „méně legální“ peníze bokem. Díky dvěma klávesám můžete svého protivníka napravo, resp. nalevo vedle sebe skopnout z jeho stroje. Na trati se k těmto podlým chvatů povalují speciální nástroje (lano, baseballová pálka, železná trubka atd.). Naneštěstí pro vás, protivníci mají k dispozici úplně stejný arzenál. Dalším zpestřením závodů jsou dlouhé skoky. Za letu můžete dělat různá komba, jejichž provedením si opět vyděláte nějaké drobné. Menším zklamáním je výběr motorek. Kromě jedné základní jsou na výběr už jen dvě: kvalitnější motorka a bugina. Nechybí ale tuning, díky němuž lze alespoň maličko vylepšovat vlastnosti motorů. Vizuální zpracování se povedlo a celé prostředí oplývá poměrně velkým počtem detailů. Slabší to je tradičně u podobných závodních her s animacemi a pohybem. Jízda opět vypadá hodně kostrbatě. Samotné závody ale mají výrazně akční náboj, a proto jim určitě odpustíte menší grafickou nedokonalost.

Off-Road Dirt Motocross (závodní, akční):

  • SMS ve tvaru CPS HHKAC odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Diamond Twister

Logická hra od Gameloftu si bere inspiraci v populárních titulech Jewel Quest a Bejeweled. Vžijete se do role lupiče, který formováním diamantů tyto drahé kameny zároveň i krade. Zbohatlíci z celého světa by rádi zbohatli ještě více a právě vy jim budete otevírat cestu za zvětšením bankovního konta. Odstartujete v Sydney, postupem času se podíváte i do Káhiry, Moskvy, Ria de Janeira, Šanghaje, New York City, Bankoku a Paříže. Samotná koncepce hry spočívá na posouvání diamantů a formování linií třech a více stejných kousků vedle sebe. Seskládané kameny stejné barvy následně zmizí, načež se shora přisypou další. Cílem je dosáhnutí určitého bodového limitu a to dříve, než vyprší vymezený čas.

 

Klasický koncept „odstřelování“ kamenů je naštěstí okořeněn o celkem osm nových originálních módů. Reveal Letters spočívá v odkrývání pětice písmen pod diamanty, Forget Me Not je variací na pexeso a nebo Endless Mode, neboli nekonečný mód, na který vám ovšem doporučujeme vynahradit si opravdu hodně dlouhou jízdu v autobuse. K dokonalosto potom diamantovou hru dobrušuje grafické zpracování, které je na špičkové úrovni. Všechno se krásně třpytí, každý je skvěle plynulý a efektní. Pokud jste příznivci logických her, neměli byste si nechat Diamond Twister za žádnou cenu ujít.

Diamond Twister (logická):

  • SMS ve tvaru CPS HSVAF odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Great Legends: Billy the Kid 2

Pomozte Billymu ve třinácti zábavných úrovních postřílet všechny zlé bandity. Budete na to muset použít bohatý arzenál zbraní a také své rychlé reflexy. Při hraní nebudete mít čas ani vteřinu začít se nudit: nepřátelé se jenom hrnou a munice je také dostatek. Během akce projdete několik rozličných prostředí od městeček, indiánských osad, dokonce se dostanete i na skok do vězení, odkud se posléze musíte prostřílet. A i když se nepřátelé příliš nemění, je Billy the Kid 2 překvapivě zábavnou akcí.

 

Prostředí je přehledné, takže v úrovních jen tak nezabloudíte. Neztratíte se také z toho důvodu, že když si někam odběhnete doplnit zdraví či získat body navíc, rozbliká se vám na obrazovce šipka, jež vás bezpečně navede na konec levelu. Zbraní není mnoho, ale zase se je naučíte dobře využívat. Kolt je rychlá zbraň na krátké vzdálenosti, brokovnice má s rozptylem střel drastický účinek, zatímco puška má velký dostřel. Celkově je Billy the Kid 2 je příjemná hra. Nechybí jí zajímavé zbraně, spousta nepřátel čekající na odstřel a poutavý příběh. Občasní bossové na koncích několika úrovní jsou také příjemným zpestřením. Hra zaostává pouze grafikou a nedotaženým ozvučením.

Great Legends: Billy the Kid 2 (akční střílečka):

  • SMS ve tvaru CPS HDUCH odešlete na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)
Váš názor Další článek: The Sims 3 poprvé v pohybu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,