Zax: The Alien Hunter - nukleární diablovka

Jak v poslední době překvapivě vychází najevo, Rakušané se vyznají i v užitečnějších věcech než jen v ucpávání našich hraničních přechodů. Po čerstvě vydané budovatelské strategii The Nations připravuje společnost JoWooD Productions další zajímavě vyhlížející tituly - o nadějném Rally Trophy jsme vás už informovali, teď je na řadě Zax.
Jak v poslední době překvapivě vychází najevo, Rakušané se vyznají i v užitečnějších věcech než jen v ucpávání našich hraničních přechodů. Po čerstvě vydané budovatelské strategii The Nations připravuje společnost JoWooD Productions další zajímavě vyhlížející tituly - o nadějném Rally Trophy jsme vás už informovali, teď je na řadě Zax - tvrdá vesmírná akce se střelnými a energetickými zbraněmi ve vašich rukou.

Diablo je stále hojně oslavovaný a protěžovaný chlapec, ale proč to nepřiznat, jeho kabátek jaksi vyšel z módy už koncem minulého století. To je pochopitelně výzva a příležitost pro všechny producenty her, kterým tržby z milionů prodaných kopií vládce pekel nedávají spát. Po několika plagiátech, které tento koncept kopírovaly se vším všudy, přichází konečně někdo s klonem, který kromě výrazně dokonalejší grafiky upoutá i odlišným herním prostředím. Tím někým je vývojový tým Reflexive Entertainment a oním ambiciózním projektem má být Zax: The Alien Hunter.

ZaxZax

Zax skutečně vypadá na to, že by mohl Diablu důkladně vypálit rybník. Přesvědčivých prostředků má k tomu po ruce víc než dost - ostatně posuďte sami: pulsní laserové dělo, nukleární elektronový emitor, plně automatické pistole, asynchronní dvouhlavňový laser. To je jen částečný výčet zbraní, kterými budete v Zaxově kůži disponovat. A k čemu tyto legrácky budete potřebovat? Inu, při cestování širým vesmírem se vám stane malá dopravní nehoda a vy nedobrovolně skončíte na povrchu cizí planety. Že vás nikdo nepřijde přivítat s pugétem růží asi netřeba zdůrazňovat - nebudou to ani zátky od šampaňského, co vám brzy začne lítat kolem hlavy. Jako na potvoru si to navíc k planetě hasí supernova, po jejímž přiblížení se našemu hrdinovi sice podaří z nepřátelského světa uniknout, ale bohužel výhradně v plynném skupenství. Jelikož předpokládám, že to není váš styl, jen tak se vypařit, budete asi chtít Zaxovi pomoct havarovanou loď zavčasu opravit, ve volných chvílích vyklepat místním alienům kožichy a pak s fanfárami odletět domů, kde už maminka čeká s teplou večeří.

Tolik tedy k zápletce. Na originalitu příběhu autoři zjevně nesázeli, na kvalitu jeho zpracování a délku údajně ano. Hra má obsahovat 22 nelineárních misí, většina z nich se bude odehrávat na několika mapách. Přes řešení hlavního úkolu se často dostanete k řadě podružných zápletek, jejichž vyřešení ovlivní průběh zbylého děje. Z dalších zajímavostí uveďme alespoň podporu multiplayeru pro 16 hráčů formou Deadmatche, Capture the Flag a nového módu Salvage King. Vydání hry je plánováno na poslední čtvrtletí tohoto roku.

ZaxZax
Váš názor Další článek: 3, 2, 1 Smurf! – Šmoulové na startu

Témata článku: , , , , , , ,