Země napotřetí aneb univerzalita jednoho kopyta

TopWare opravdu nelení a neustále chrlí nové a nové projekty. Tentokrát se překvapivě opět jedná o real-time strategii. EARTH III je pokračováním dnes již slavné série Earth 2140 a Earth 2150. Příběh, v podstatě nepříliš důležitá záležitost, se odehrává v roce 2150, těsně po zničení matičky Země (kterážto událost se - opět překvapivě - odehrála v Earth 2150).
TopWare opravdu nelení a neustále chrlí nové a nové projekty. Tentokrát se překvapivě opět jedná o real-time strategii. EARTH III je pokračováním dnes již slavné série Earth 2140 a Earth 2150. Příběh, v podstatě nepříliš důležitá záležitost, se odehrává v roce 2150, těsně po zničení matičky Země (kterážto událost se - opět překvapivě - odehrála v Earth 2150). Jde tady přibližně o to, že zbytky lidstva se pokoušejí přežít, ovšem brání jim v tom zrůdní ufoni vynořivší se náhle odkudsi, kteří se je naopak pokoušejí kompletně vyhladit - takže ony zbytky potom musí logicky proti těmto alienům bojovat. A kde jinde by se měl takovýto boj odehrávat, než na planetě Mars (Mars - římský bůh války).

Earth IIIEarth III

Abych to trochu rozvinul - těsně před destrukcí naší malé modré planety se podaří třem hlavním (zbývajícím) frakcím uprchnout. Lunární korporace zasílá nejvyšším představitelům Euroasijské Dynastie a Spojených Civilizovaných Států nabídku na spolupráci, na hledání nového domova (fňuk, už mi lezou slzy do očí). SCS tuto nabídku odmítne jako provokaci, ovšem ED uzavře s LK pakt spolupráce a neútočení. LK a ED pak spojí své vesmírné flotily a vyberou si cíl - Mars. Ten se stane jejich novým domovem. Lépe řečeno měl by se stát - noví spojenci si ho nejprve musí přetvořit tak, aby na něm bylo možné začít dlouhodobě žít. K tomu jsou potřeba nejrůznější výrobní kapacity, která zase ke svému provozu potřebují suroviny. Takže prvním úkolem hráče bude získat z Marsu suroviny (tedy v podstatě nic odlišného od všech ostatních RTS - opět těžba surovin). Mimochodem, již zmínění alieni, kteří vás budou na Marsu celou tu dobu obtěžovat, jsou v podstatě také takoví "těžaři". Jenže jejich surovinou není železo či minerály, ale lidská těla.

Earth IIIEarth III

EARTH III bude samozřejmě 3D real-time strategie. Nabídne několik kampaní, každá bude obsahovat deset misí. Bude možné bojovat jak na povrchu, tak pod povrchem - k této vlastnosti se váže vylepšení, jímž je možnost stavět podzemní obranné struktury (což nebylo možné v Earth 2150). Taktéž se zde hráči setkají s rozšířením pojmu elektronická válka, speciální jednotky už nebudou v boji pouze jakýmsi doplňkem, ale budou stejně důležité a budou mít stejnou možnost zasáhnout, jako všechny ostatní jednotky. Zajímavou vlastností bude simultánnost misí - bude možné vést boj v několika oblastech a u několika bází zároveň. Samozřejmostí je propracovaný přechod mezi dnem a nocí, který již dosáhl dokonalosti v Earth 2150. Soundtrack hry bude dynamický - hudba se bude měnit podle toho, jak se bude hra vyvíjet. Multiplayerová podpora bude klasická, na výběr bude několik různých módů (deathmach, capture the flag, a další).

Earth IIIEarth III

Zatím nejsou k dispozici žádné screenshoty přímo ze hry, přeci jen zbývá do data vydání ještě mnoho měsíců, takže tu máme pouze obrázky z animací (které ovšem taktéž stojí za to). Hra by měla vyjít v zimě roku 2001.

Váš názor Další článek: Jak si hrát i v práci...

Témata článku: