ZeniMax jde k soudu: žaluje Oculus VR kvůli brýlím

Po dlouhých dohadech tu konečně máme soudní řízení, ke kterému se musela uchýlit společnost ZeniMax. Oculus VR ji prý ukradl obchodní tajemství i technologii brýlí Oculus Rift.

Jistě si pamatujete spor, který vedla společnost ZeniMax a s Johnem Carmackem, který si podle všeho při cestě do firmy Oculus VR hodil do batohu i obchodní tajemství a kódy, které vytvořil během své kariéry v id Software. Mimosoudně se nic vyřešit nepodařilo, a tak zamířil ZeniMax k jedinému možnému řešení.

Společnost žaluje zakladatele firmy Oculus VR, Palmera Luckey, z ilegálního využití obchodního tajemství ZeniMaxu, vztahujícího se k technologiím virtuální reality, a z porušení obchodní značky. K tomu se přidává i porušení smlouvy, nespravedlivé zbohatnutí a neférová konkurence proti obhájci.

Všechny pokusy Zenimaxu vyřešit situaci mimosoudně ztrozkotaly a Oculus VR přednedávnem veřejně prohlásil, že "ZeniMax nikdy nepřispěl technologií brýlím Oculus".

"Duševní vlastnictví je základem našeho businessu," nechal se slyšet Robert Altman, CEO společnosti ZeniMax. "Obracíme se nyní k soudu a využijeme veškeré možnosti dané zákonem, abychom vyřešili do očí bijíci podvod obžalovaných."

Uvidíme, jak se situace vyvine.

Váš názor Další článek: Jukněte na fůru nových záběrů z městské akce Watch Dogs

Témata článku: , , , , , , , , , ,