Život jde dál - FreeHry.cz v novém kabátku!

Čas. Neúprosný a nemilosrdný pán. Co bylo ještě nedávno nové a neokoukané je najednou prachsprostý šunt. S tím se však může spokojit jen málokdo. Proto si ode dnešního dne můžete vychutnávat nový design serveru FreeHry.cz s hromadou nezbytných vylepšení! A že jsou všechny nabízené hry zcela zdarma snad ani nemusíme připomínat.

Kdo z vás se už nějakou dobu zajímá o freeware scénu, jistě musel kolem roku 2001 zaznamenat zrod malinkatého serveru s přesně takovým zaměřením. Začal si říkat FreeHry a vytyčil si za úkol nabízet čtenářům jak dobré, tak horší hry s plnohodnotnými popisky - a to zcela zdarma. V té době se jednalo o vcelku ojedinělý projekt, který v celém českém internetu nacházel jen velmi málo konkurence schopných stránek. Čas šel ale dál a z kojence se stalo batole, z batolete krásný klučina a dnešním dnem máme tu čest představit vám čerstvě dorostlého muže!

Od mateřského mléka až k půllitru piva

Každý nějak začínal a proto i začátky FreeHer byly více než těžké. Tehdejší šéfredaktor Michal Acler se ale k sobě svěřenému úkolu postavil takříkajíc čelem a dokázal, že se spoustou úsilí, vynaložené práce a kapánkem nezbytné drzosti jde prakticky všechno. Na šéfredaktorském křesle se od té doby vystřídalo několik lidí, namátkou jmenuji třeba Petra Vadlejcha či Tomáše Vránu, kteří také přispěli k navýšení kvality obsahu celého magazínu a během jejichž panování se notně rozšířila pravidelná čtenářská základa. Dost ale vzpomínání, člověk je přeci stvoření, které žije přítomností a minulost hází za hlavu.

Co je tedy nového?

Ten, kdo někdy FreeHry navštívil, si jistě musel všimnou dvou zásadních věcí. Dvou plných her zcela zdarma každý den a také stále stejného, neměnného designu. A právě na design si v poslední době řada čtenářů stěžovala. Po dvou letech potřebuje změnu asi každý. 

A výsledek našeho snažení vyhovět vašim požadavkům dnes leží před vámi. Celé stránky jsou laděny spíše do tmavších barev, s ohledem na vaše ctěné oči;-) Změnilo se také logo, které více zvýrazňuje písmena F a H, charakteristické pro FreeHry. Komu už přišel kabrňák Kenny fádní, může se začít radovat. Ode dnešního dne se totiž patronem serveru stává tato krásná dívka. Schválně, komu z vás se nelíbí?

Novým layoutem ale výčet vylepšení rozhodně nekončí! Připravili jsme pro vás dokonalejší stránkování her, diskusní fórum na volná témata či nezbytnou anketu, ve které budete den co den moci ovlivňovat váš/náš server. Kdo již byl navyklý používat nadávky a nebo spamovat v diskusích pod vydanými hrami, má odedneška smůlu. Konečně totiž můžeme mazat vaše příspěvky a věřte, že když to bude nezbytně nutné, s nikým se párat nebudeme:-) Tak strašné to snad nebude, ale rádi bychom, abyste dodržovali určitá základní pravidla slušné mluvy. Všichni jsme sice jen lidi a každému občas ujede nějaké to hrubší slůvku, ale přesto se jich, prosím, snažte co nejvíce vyvarovat.

Recenze jsou ode dnešního dne také trošku jinak uspořádané. Byla zvýrazněna tabulka s informacemi o hře, které jsou pro čtenáře asi nejdůležitějším informačním zdrojem v článku, a úvodník byl tudíž odsunut až na další řádek. Také recenze na úvodní stránce jsou seřazeny po jedné na řádku. Změn proběhlo samozřejmě více a to jak v uživatelské, tak v administrační části. Většinou se ale jedná o pouhé drobnosti, které snad prospějí ke zvýšení kvality celého serveru, ale běžný uživatel je ani nepostřehne.

Co bude dál? Co bude dál…

Ne, novým designem změny na FreeHrách opravdu nekončí. V posledním měsíci jste si mohli povšimnout nových jmen v redakci nebo trošku jiného stylu psaní článků a recenzí. Taktéž korektor, kterého se nám konečně dostalo, se činí, jak jen to je možné. To ale nám, perfekcionistům, nestačí a proto se můžete těšit v blízké době na tuny dalších změn, které snad posunou web na takovou úroveň, aby se mohl začít titulovat „nejprestižnějším serverem o freeware hrách v České Republice“ :-).

Hrajete rádi on-line hry? Používáte RSS? Chcete více informací o hrách, které vám nabízíme zdarma ke stažení? To vše a mnohem více už brzy na www.freehry.cz!

Diskuze (9) Další článek: S.T.A.L.K.E.R - radioaktivní galerie

Témata článku: , , , , , , , , ,