Život v koloniích: Nepřítel neznámý

Pokroky technice v cestování hlubokým vesmírem, které se mají udát v nedaleké budoucnosti, umožní lidstvu zbavit se otěží vlastního solárního systému a vydat se dobývat nové světy. V následujících staletích se většina populace Země přestěhuje do nových kolonií. Objevuje se však nový, neznámý nepřítel.
Nikdo neví odkud přišli, kdo jsou, co chtějí, kam jdou. Lidé je nazývají prostě Rasa (či Breed). Nové kolonie, mladé, pouze lehce ozbrojené, jsou Rasou neustále napadány. Útoky se zdají být velice náhodné, bez jakéhokoliv náznaku pokročilejší strategie, a obrana kolonií stále ještě drží, ovšem posily budou stejně nezbytně nutné dříve či později (spíše dříve). Země tedy posílá flotilu Spojeného Vesmírného Sboru, složenou z nespočtu gigantických útočných křižníků. Ovládána elitními vojenskými činiteli, vydává se armáda na dvouletou cestu prázdnotou s nadějí, že nedorazí příliš pozdě.

Každý z křižníků je vybaven nejmodernějšími technologiemi a přeplněn jak pozemními, tak leteckými jednotkami. Navíc přepravují jakési zámotky, které dokáží stále dodávat nové pěšáky. Ti jsou totiž geneticky pěstováni a šlechtěni pouze a jen pro boj, jsou to biologické bojové stroje neschopné neuposlechnout rozkazu. Jejich počet je prakticky neomezený.

BreedBreed

BreedBreed

Rasa se časem ukazuje býti strašlivým nepřítelem. Jejich zjevný nedostatek inteligence je více než vyrovnáván jejich zuřivostí v boji. Válka se táhne mnohá desetiletí, kdy jsou pozemské zdroje již téměř vyčerpány. Nakonec přeci jen slaví SVS vítězství, avšak kolonie jsou zdevastované a flotila natolik zničená, že v podstatě ani jedna loď již není schopna doletět zpět k Zemi. Jedinou výjimkou je loď Darwin, které velí legendární kapitán Saul Richter, vítěz více než dvou set střetů s Rasou. A tak se Darwin vydává na dlouhou cestu domů.

Zatímco kapitán očekává doma uvítání hodné hrdiny, nalézá Zemi ne zcela podle svého gusta. Její základní obranná kostra je roztříštěná na kousíčky a povrch se jen hemží příslušníky Rasy. Tihle jsou ale jiní, než se kterými bojoval u kolonií. Mnohem inteligentnější a vypočítavější, systematicky neutralizovali veškerou pozemskou opozici. Začíná být jasné, že jejich zájem o kolonie byla pouze zástěrka proto, aby mohli podniknout nevídanou invazi na oslabenou a vyčerpanou Zemi. Byla to prostě past. Veškerá pozemská populace byla vyvražděna a ti, kterým se přeci jen podařilo přežít, byli přesunuti do táborů, kde jsou vyráběny obrovské atmosférické procesory, které učiní Zemskou atmosféru příjemnou pro Rasu, ovšem smrtící pro jakýkoliv jiný organismus.

BreedBreed

BreedBreed

Příběh hry Breed, jak je vidět, je docela komplikovaný a dokonce bych řekl, že i poměrně zajímavý. Bohužel je to asi tak všechno, co o téhle hře dnes víme. Dále už je totiž známo pouze to, že bude vyvíjena pro PC a pro XBox a měla by vyjít o Vánocích tohoto roku. A kdo že to tuhle hru vlastně vyvíjí? Inu jmenují se Brat Designs, a vydávat bude TBD (obě docela neznámé společnosti...).

Z velice zajímavých screenshotů lze dále odhadovat, že hra se bude odehrávat jak na zemi, tak ve vesmíru a zřejmě půjde o kombinaci simulátoru a 3D akce. Ovšem to jest vskutku pouze odhad.

Váš názor Další článek: Lycos Athletics – sportu třikrát nazdar!

Témata článku: , , , ,