Zmatky kolem zrušení slibného The Last Guardian

Herní řetězec GameStop poslal svým zákazníkům pěkně nemilou zprávu.

Poněkud zkažené Vánoce jsme mohli mít, pokud by se potvrdila zpráva, kterou posílal řetězec GameStop zákazníkům. Těm, co si hru předobjednali, totiž došel automatický telefonní vzkaz informující o zrušení vývoje PS3 exkluzivní hry a nabízející náhradu. Nemilému osudu slibné hry mohly napovídat zprávy o odchodu hlavního motoru vývoje – Fumito Uedy, který opustil Team Ico a hru měl dokončit už jako freelancer. Pár dnů poté odešel i executive producer Yoshifusa Hayama.

VIDEO: 3420 'The Last Guardian - TGS 2010 trailer'

Nicméně Sony popřela zrušení vývoje a později se objevilo i vysvětlení z GameStopu. Prý se kvůli neznámému datu vydání rozhodli odstranit hru z jejich systému a to mělo za následek ony automatické hovory. Do nabídky se hra vrátí, jakmile bude známo datum vydání.

Nicméně celkově začínají být určité pochybnosti kolem hry ohlášené v roce 2009. Není rozhodně obvyklé, aby odcházel hlavní strůjce hry v průběhu vývoje, a naznačuje to určité tlaky na směřování hry, s kterými Ueda a Hayma nesouhlasili. Shuhei Yoshida, šéf SCE, navíc před pár měsíci naznačil, že vývoj nepokračuje přesně podle jejich představ. Ale to jsou vše jen spekulace. Z toho, co jsme zatím viděli, vypadá The Last Guardian skvěle a po ICO a Shadow of the Colossus to bude hra, kterou by všichni Playstaionu záviděli. Snad se to skutečně stane.

Zdroj: Eurogamer
 
Dostupné pro: PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Team ICO
Začátek prodeje: 2012
Váš názor Další článek: Nintendo updatuje NES hry z Ambassador programu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,