Značka GTA pořád slušně vydělává, za poslední rok 700 milionů dolarů

Svět zachvátilo šílenství jménem Grand Theft Auto. Jinak se nedá vysvětlit fakt, že studio Rockstar Games a vydavatel Take-Two Interactive vydělávají na značce neuvěřitelné peníze.

Může za to zejména GTA V a jeho součást GTA Online, které jsou prostě ohromně úspěšné. A to i když hra vyšla před třemi lety. Rockstar Games proto v bližší době rozhodně neplánují nový díl, jelikož prostě nemusí.

Analytik Daniel Ahmad ze společnosti Niko Partners informuje, že produkty GTA vydělaly za poslední rok 700 milionů dolarů (necelých 17 miliard Kč). Je to o to fascinující, vezme-li se v potaz, že za poslední rok vyšly jen rozšíření pro GTA V.

Rockstar Games se tak v mezičase úspěchu GTA mohou alespoň zaměřit na své ostatní značky, například Red Dead Redemption.

 

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (3) Další článek: Forza Horizon 3 dostala svůj první balíček nových vozidel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,