Známe nové detaily o příběhovém pozadí akce Metal Gear Survive

Možná jsme se o žádný spin-off k Metal Gearu neprosili, ale máme ho tu.

 

Zatímco Metal Gear Solid 5 byl klenotem herního průmyslu, bylo jen otázkou času, než se vydavatel bude chtít přiživit na úspěchu a vyhodit na trh další titul s velkým jménem. Konami nyní poodhalilo roušku tajemství a my tak zjišťujeme trochu více o příběhu a hratelnosti připravované akční střílečky Metal Gear Survive. 

Příběhově bude titul navazovat na konec Metal Gear Solid: Ground Zeroes, kdy Big Boss uniká ze základny a jeden z vojáků je téměř vtažen do čerstvě vytvořené červí díry v oblacích. Po nabytí vědomí po půl roce zjišťuje, že se probudil v tajné základně organizace Wardeclyffe Section pod taktovkou vlády Spojených států. 

Metal Gear Survive Banner.jpg

Není ale času nazbyt. Právě vy se vžijete do role tohoto vojáka a vyrazíte skrze červí díru do alternativního světa zachránit své kolegy, kteří neměli takové štěstí jako vy. Infekce se šíří a i vy brzy podlehnete. Musíte tedy najít svůj tým, získat lék a vrátit se včas zpět. 

Na rozdíl od hodně příběhově zaměřeného The Phantom Pain tu budete mít k dispozici nejen otevřený svět, ale také relativně velkou svobodu volby, a to jako vlk samotář nebo v kooperaci s kamarády. Budete hledat zdroje a suroviny, budovat základny, plnit denní, týdenní a měsíční výzvy a starat se o svůj tým, abyste přežili. 

Váš názor Další článek: Nejprodávanější hry roku 2017, které provětraly peněženky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,