Známe nové informace o Super Mario Odyssey

Jedním z největších lákadel Nintenda Switch je bezesporu chystaný Super Mario Odyssey. Jelikož jsme toho o hře stále věděli poměrně málo, doplnilo Nintendo ve svém včerejším Directu několik důležitých informací.

Příběh se týká snahy Bowsera oženit se s princeznou Peach. Jelikož však po této svatbě princezna zrovna netouží, pomocnou ruku ji podává Mario. Naštěstí mu pomůže jeho nový přítel Cappy, jenž vleze do ikonické Mariovy čapky. Právě díky němu budete moci čapku použít jako pomoc při skákání, mlátičku na padouchy, ale hlavně budete moci po padouších čepici hodit a ovládat je v roli například želvy Mario nebo ryby Mario.

Dobrodružství vás má provést skrz celý svět. Hodně map již známe z předchozích záběrů. Novinkou je odhalení Shiveria v mrazivém Snow Kindom a Bubblaine, což je turistická lokalita v Seaside Kingdom.

Cestovat budete díky krásné čepicové lodi, každopádně pro dosažení dalších lokací budete muset sbírat Power Moons. Těch je po světě naštěstí dostatek a některé najdete pouze po poražení nepřítele, výhře v minihře nebo vyřešení hádanky.

 

Za sesbírané body v průběhu hraní si rovněž můžete koupit několik krásných převleků. Ty jsou buď vytvořené na míru určité lokalitě nebo založené na dřívějších hrách s Mariem. Budete moci být například dobrodruh Mario nebo stavitel Mario.

Specialitou je takzvaný Snapshot Mode. Ten vám umožní hru v určitém bodě zastavit, upravit pár maličkostí a udělat fotku. Hra vám umožní několik specialit na úpravu, takže vaše fotka může být černobílá či natočená, aby z ní bylo perfektní pozadí pro chytré telefony.

Super-Mario-Odyssey-Amiibo.jpg
Nintendo odhalilo nové svatební figurky Amiibo

Nintendo také odhalilo nové figurky Amiibo - Mario, Peach a Bowser ve svatebním oblečení. Každá vám po aplikování dá nějaký bonus, Mario částečnou neviditelnost, Peach vám doplní život a Bowser odhalí lokace mincí kolem vás.

Ještě zajímavější je nový bundle se Super Mario Odyssey. Ten obsahuje samotnou hru, červené Joy-Cony a tématický obal na Switch. Nový bundle Switch vyjde ve stejný den jako Super Mario Odyssey - 27. října tohoto roku.

bundle_odyssey_box.jpgbundle_odyssey_carrycase.jpgbundle_odyssey_console.jpgbundle_odyssey_portable.jpg
Mario Odyssey dostane vlastní bundle Nintenda Switch
Váš názor Další článek: Na Nintendo Switch vyjde akční DOOM i Wolfenstein II

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,