Známý moder tvrdí, že modifikace Redux pro GTA V ukradla jeho kód

Z nové modifikace Redux pro GTA V slintají tisíce hráčů po celém světě. Moderská komunita ale už tak nadšená není. Redux totiž možná kopíruje kód konkurenční modifikace.

Redux nepřidává do GTA V žádný nový obsah, jen hru vizuálně vylepšuje. A to pořádně. Výsledná podoba GTA V je úchvatná. Server PC Gamer ale zjistil, že na GTA fórech se rozpoutala pořádná bitva o to, zda Redux jenom nevykrádá další modifikace. Moder _CP_ tvrdí, že Redux v podstatě jen okopíroval kód jeho vlastní modifikace jménem VisualV.

Proč je tomu obvinění dáván takový prostor, když se lidé na internetu hádají neustále? Je to proto, že tvůrci Redux Joshi Romitovi, který pracoval i na modifikacích Miracle of V a Pinnacle of V, bylo v minulosti kopírování cizího kódu už dokázáno. Právě u těchto dvou modifikací, které jsou přitom velmi populární.

Je to poměrně smutný vývoj událostí. Málo která modifikace měla v poslední době takovou publicitu a očekávání jako právě Redux. 

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (1) Další článek: Sniper Elite 4 láká v novém traileru na misi, kde musíte zneškodnit Hitlera

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,