Zoom: Dead Space: Extraction - máme nová fakta

Dead Space se vrací, tentokráte v hlavní roli potkáte sličnou dámu. Lexine vám odhalí události před vlastní hrou na planetě Aegis VII.

Hru Dead Space snad nikomu nemusíme představovat. Její verze pro PC/X360/PS3 se prodalo poměrně hodně, a tak se není čemu divit, že se snaží tvůrci z této popularity vytěžit maximum. Jelikož DS není moc stará hra, rozhodli se v EA nabídnout hororový zážitek i hráčům na Wii, kteří se s původní hrou na své platformě nemohli setkat. A tak se na světlo světa dostalo ohlášeni Dead Space: Extraction, což má být prequel k původní hře.

 

V ní se máte ocitnout na planetě Aegis VII v roli ženské hrdinky. Informací zatím nebylo mnoho, ale v nedávném interview pro Eurogamer, ve kterém odpovídal výkonný producent projektu Steve Papoutsis, jsme se dozvěděli spoustu nových věcí.

VIDEO: 1148 'Dead Space: Extraction - trailer'

První otázka byla naprosto jasná, a to proč se vývojáři rozhodli přinést DS na Wii. Odpověď byla velice diplomatická. Jedná se především o neotřelé ovládání a šanci nabídnout vlastníkům Wii zkušenost se hrou, kterou si bohužel zahrát na své konzoli nemohli. Nová protagonistka ve hře, Lexine, je značné oživení a má se svým charakterem zavděčit většině hráčům, a to především díky herečce, která propůjčí Lexine hlas. Její jméno ovšem vývojáři drží v tajnosti. Znalci původního Dead Space a filmu Downfall se prý v Extraction budou dobře orientovat, protože mnoho jmen a lokací pro ně bude známých. To ale neznamená, že by se ve hře neměly objevit nové postavy – na nich právě celý prequel bude postaven.

concept_excavation_full_031209.jpg.jpg

Titul má být moderní rail-on FPS, ve které neurčujete směr pohybu, ale pouze se rozhlížíte a střílíte. Wii je pro tento žánr dobře vybaven kvalitním ovladačem. Při narážce na podobnost s aktuálním titulem House of the Dead: Overkill se Steve ohradil: „DS: Extraction je hra, která vás provede prostředím, ale díky značnému rozvětvení si budete schopni vybrat cestu, budete moci plně ovládat kameru a ve hře bude další spousta věcí, které bude muset udělat hráč sám. Overkill byla sranda a ano, jedná se o čistou rail-on střílečku. My se snažíme do Extraction přidat něco navíc a hráčům nabídnout jiný zážitek.“ Pařani si budou moci na pomoc přivolat kamaráda a hru si zahrát v co-op multiplayeru – zde se nachází další novinka, kterou tvůrci do hry chtějí implementovat, a tou je možnost připojit kamaráda do hry v jakémkoli jejím okamžiku pouhým stisknutím tlačítka spoluhráčova ovladače.

concept_lexine_full_031209.jpg.jpg

Papoutsis se chlubí i kvalitním level designem a mechanismy ve hře: „Jak jsem se již jednou zmínil, máme nachystány nové možnosti a mechanismy, nový kvalitní příběh a co-op. Vzali jsme mechanismy původního Dead Space a přidali další, nové, které pomohou rozvinout žánr, stejně jako DS rozvinul žánr hororových akcí. Vždyť nám tato hra přinesla celosvětově přes 60 ocenění a na Extraction pracuje stejný tým designérů, což zaručuje kvalitu samo o sobě. Ujišťuji vás, že se nebude jednat jen o další verzi Dead Space v nízkém rozlišení a škaredé grafice. Bude se jednat o kvalitní přídavek do světa DS."

concept_megavent_full_031209.jpg.jpg

Ze hry se nemá naštěstí vytratit to nejdůležitější, a tím je hororové napětí a brutální násilí. I když Wii je bráno jako konzole pro mladší generaci a občasné hráče, nechtějí se vývojáři tohoto majoritního prvku vzdát. Užijeme si tedy snad i ve Wii prequelu „lekacích“ scén a spousty krve a odpadajících končetin. Papoutsis si je vědom limitací Wii v oblasti výkonu, ale na toto má jasný názor: „S hardwarem Wii nemáme žádný problém. Jsme šíleně zamilovaní do této platformy! Máme velice nadaný vývojářský tým, který se pokusí z Wii vytáhnout maximum, a já si myslím, že to dokáží.“

concept_plaza_two_full_031209.jpg.jpg

A kdy se Extraction dočkáme? „Nemůžu to v této chvíli říci,“ komentuje Papoutsis „Hlavy máme nyní plné toho, abychom byli schopni přinést další skvělý zážitek ze světa Dead Space. Nepřemýšlíme nad další hrou, vše co děláme, je zaměřeno na zdárné dokončení Extraction. Hra vypadá a hraje se fantasticky, nemůžeme se dočkat, až vypustíme další vlnu Necromorphu do světa,“ končí interview výkonný producent hry Dead Space: Extraction, které se i tak snad dočkáme na podzim letošního roku, a to exkluzivně na Wii.

Zdroj: Eurogamer
Dostupné pro: Wii
Žánr: Akce | on-rail-shooter horor
Výrobce: EA Redwood Shores | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2. října 2009
Diskuze (7) Další článek: Galerie: Wolfenstein

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,