Zrušeno chystané X360 RPG Cry On

Všichni fandové xboxových RPGček budou nejspíš zklamáni, neboť vydavatelská společnost AQ Interactive oficiálně potvrdila stopnutí vývoje chystaného RPG Cry On. To bylo původně oznámeno již v roce 2005, přičemž se mělo stát třetím RPG projektem (určeným exkluzivně pro X360) tvůrčího studia Mistwalker, zformovaného kolem duchovního otce Final Fantasy, Hironobu Sakaguchiho.

"V AQ Interactive jsme se rozhodli pro zrušení celého projektu poté, co jsme vzali v potaz aktuální vývoj trhu a nepříliš růžovou budoucnost," můžeme se dočíst v tiskové zprávě vydavatele, kterou interpretoval zahraniční server 1UP. "Je nám to skutečně líto a omlouváme se tímto všem, kteří se na hru těšili."

Otázkou tak zůstává, kolik lidí hru skutečně netrpělivě vyhlíželo, či kolik o její existenci vůbec vědělo. Na světlo světa totiž od jejího oznámení nepronikl ani jeden screenshot a i informací se objevovalo poskrovnu. Na titulu ovšem spolupracovalo studio Cavia (Wii verze Resident Evil: The Umbrella Chronicles), a o hudební doprovod se měl postarat uznávaný skladatel Nobuo Uematsu (série Final Fantasy).

Na závěr ještě dodejme, že Sakaguchi společně se svým studiem již dříve dopravil na trh výjimečná RPG Blue Dragon a Lost Odyssey (Doupě 8/10).

Zdroj: 1UP

Diskuze (8) Další článek: Phelpsova hra bude čistou akcí

Témata článku: , ,