10 third person akcí, které vám nesmí v roce 2012 uniknout

Máme tu rok 2012, což znamená i novou várku chystaných her. Prošli jsme si seznam third person akci a vybrali ty nejslibnější.
Kapitoly článku

V minulém článku jsme vám představili 11 nejslibnějších stříleček, kterých se letos dočkáme, dnes pokračujeme s third person akcemi. Což popravdě možná není úplně přesné označení, protože ve hrách jako třeba The Last Guardian té akce asi moc nebude. Nicméně speciální rubriku akční adventury vytvářet nechceme a rozhodli jsme se nechat vše v rámci third person akcí. Stejně jako minule jsou hry seřazeny podle data vydání, u celé poloviny z nich je však datum poněkud vágní – 2012. Je docela možné, že se letos dočkáme podařené hry, která v tomto seznamu není a zároveň nemusí všechny zde vybrané hry vyjít skutečně letos, ale to už je riziko předvídání budoucnosti.

Max Payne 3

Platformy: PC, X360, PS3
Datum vydání: březen

První dva díly Maxe Payna představovaly temné noir detektivky, které se prakticky celé odehrávaly v noci. Ve třetím díle Max Payne pustil do svého života trochu slunce, protože se přestěhoval za sluncem do Brazílie. Temnotu ze srdce však nevyhnal a hrdina má být ještě cyničtější, než kdykoliv předtím. Na hře tentokrát nepracují finští Remedy, ale Rockstar a příběh píše Dan Houser, který má na svědomí většinu dílů ze série GTA a Red Dead Redemption, což by mělo zaručovat kvalitu. Max Payne v podání Rockstar bude možná trochu jiný, ale všechny zásadní prvky, jako je důraz na příběh, proslavený bullet-time a vypilovaná akce, tu opět budou přítomny.

VIDEO: 4904 'Max Payne 3 - Trailer'

Ghost Recon: Future Soldier

Platformy: PC, X360, PS3
Datum vydání: 25. května konzole, PC později

Série taktických akcí Ghost Recon se za těch 10 let od prvního dílu dost změnila a nejnovější kousek s podtitulem Future Soldier v tomto trendu hodlá pokračovat. Jak už název napovídá, hra se ještě víc chce věnovat vojenským technologiím budoucnosti, takže váš tým speciálních jednotek bude disponovat věcmi, jako je optická kamufláž, osobní UAV, augmented reality hledí a tak dále. Tvůrci do hry dle prvních ukázek zakomponovali prvky ze Splinter Cell: Conviction, takže plížení a přeskakování mezi kryty vypadá zatraceně efektně. Ovšem rozhodně se nezapomene na taktické prvky, i když  sáhodlouhé plánování předem, jako ve stařičkém Rainbow Six, nečekejte. Tady musíte být akční.

VIDEO: 4501 'Ghost Recon Future Soldier - E3 11 trailer'

Darksiders 2

Platformy: PC, X360, PS3, Wii U
Datum vydání: červen

Původní Darksiders představovaly velmi příjemné překvapení. Hra se hodně inspirovala legendami jako je Metroid, či Zelda, takže vás nečekaly žádné lineární koridory, ale postupně se otevírající svět se spoustou nástrah a hádanek k vyřešení. Plus nechyběla spousta brutální akce. V Darksiders jste hráli za jednu z nejvíce stylových postav všech dob, jednoho ze čtyř jezdců Apokalypsy – Válku. Dvojka hodlá rozvíjet principy jedničky, jen vás nechá ovládat ještě víc cool týpka: Smrt. Už si pomalu začínáme brousit kosy.   

VIDEO: 4438 'Darksiders 2 - Trailer'

Tomb Raider

Platformy: PC, X360, PS3
Datum vydání: 3. čtvrtletí

Reboot je herními tvůrci aktuálně velmi používané slovo, zapamatujte si ho. V podstatě jde o razantní překopání známé značky ve snaze vrátit sérii zašlou slávu. A Tomb Raider byl kdysi opravdu slavnou hrou. Možná opět bude. V nejnovějších dobrodružstvích proslulé archeoložky se vrátíte do jejich mladších let, do doby, kdy čerstvě dostudovala a vyrazila na první honbu za poklady. Ovšem ta se kvůli lodní katastrofě rychle změní v boj o holý život. Nový Tomb Raider se chce zaměřit na přežívání a utrpení hrdinky, ať už fyzické, či psychické. Lara si bude muset opatřit zásoby, vyrobit zbraně, a tak dále. Hra slibuje klást větší důraz na boj, postupné prozkoumávání lokací a též by neměla tolik vodit za ručičku.

VIDEO: 4437 'Tomb Raider - Debut trailer'

The Last of Us

Platformy: PS3
Datum vydání: 4. čtvrtletí

Viděli jste film Já, legenda s Willem Smithem? Jde o klasický postapokalyptický příběh, kde se hrdina snaží přežít ve světě, v němž kromě něj jsou prakticky jen zabijácké stvůry. O něco podobného se pokusí i nový survival horor od tvůrců brilantního Uncharted. The Last of Us nás seznámí s nesourodou dvojicí, mužem a mladou dívkou, kteří se spolu protloukají zničeným městem a bojují se zmutovanými příšerami. Vlastně před nimi spíš prchají. Hra při svém překvapivém ohlášení na loňských VGA zaujmula výtečnou grafikou a skvělou stylizací. Zničená metropole prorostlá vegetací prostě vypadá skvěle.

VIDEO: 5157 'The Last of Us - VGA 2011 trailer'

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,