10 nejlepších RPG pecek, které si musíte zahrát

Hry na hrdiny jsou specifický žánr, který si opět vydobývá své místo na herním pódiu. Proto jistě neuškodí si připomenout ty nejlepší herní počiny, ať už pro pamětníky, nebo pro nové hráče, kteří by chtěli okusit něco z tohoto žánru.
Jak můžeme rozlišit dobré RPG od toho špatného? Čím se ty lepší vyznačují? Je to snad nezapomenutelným příběhem, živoucím světem, nebo rozhovory? Či za to můžou kvanta úkolů, charismatických společníků, či tvorba postavy? Co v hráčích vzbuzuje touhu ponořit se do obrovských světů a vypracovat po desítkách hodin hrací doby svoji postavu z naprostého chudáka v zachránce světa? Právě všechny vypsané aspekty a ještě něco navíc. Dnes se podíváme na jedny z nejlepších herních počinů tohoto žánru.
 

10. Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura

Tahle hra musela minout většinu herní scény a není ani velmi rozšířená mezi RPG pozitivními hráči, což je chyba. Izometrické RPG láká převážně na svůj svět, který v sobě kloubí zákony klasické magie a techniky z konce 19. století. Párou poháněné stroje, první náznaky elektriky a nového pohledu na svět včetně oblíbeného steampunku vs. pořádná ohnivá koule. Samozřejmě nechybí ani nevraživost mezi techniky a mágy. 

arcanum-of-steamworks-and-magick-obscura-0007.jpg01.jpgArcanum_Wolf_Combat.pngwindows-3066-11328509041.jpg

S postavou si opravdu vyhrajete už při jejím vytváření, kdy si můžete zvolit z neuvěřitelného množství dovedností a vlastností či perků, které mají svá pro a proti. 
 
 
Ze začátku může vše vypadat lehce nepřehledně a zmateně, a to je způsobeno pouze tím, že máte na výběr z mnoha možností. Ať už učení se kouzlům či střelbě z pušek. Následně však prozřete a už vidíte to klasické RPG s plněním úkolů a sledování hlavní dějové linky. A budete jako doma.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,