36% všech registrovaných her na Steamu nikdy nebylo spuštěno

Uživatelé Steamu jsou dobře známí zbytečným kupováním her, které si nikdy nezahrají. 36% ze všech her na Steamu patří právě do této kategorie.

Společnost Ars Technica použila ke svému výzkumu zhruba 172 milionů profilů, které mají přístup do Steamu. K získání patřičných informací byly za potřebí téměř 2 měsíce, denně bylo prohlídnuto na 90 000 profilů.

Výzkum přinesl zajímavé výsledky. Nejčastější hra, která se objevovala na profilech uživatelů, byla F2P hra Dota 2, kterou vlastní téměř 25 milionů uživatelů. To je rozhodně slušný výsledek, pokud vezmeme v potaz, že je hra venku teprve pár měsíců.

Druhá nejčastěji hraná hra je také F2P. Jedná se o Team Fortress 2, která se nachází zhruba na 20 milionech účtech.

Rozhodně zajímavá jsou následující čísla. Half-Life 2: Lost Coast nehrálo 10,7 milionů z 12,77 milionů vlastníků tohoto rozšíření. O mnoho lépe na tom není ani Half-Life 2: Deatmatch, který hrálo pouze 2,8 milionů hráčů, i když si dodatek pořídilo zhruba 11 milionů lidí.

steam_guage.jpg

V žebříčku tedy jasně vede Dota 2 a Team Fortress 2, co se týče počtu hráčů. Pokud bychom vzali čas, který hráči u hry strávili, pak bychom na prvním místě našli Counter-Strike: Source, za ním pak jeho předchůdce Counter-Strike.

Kdybychom však vzali počet hodin na jednoho hráče (ne tedy celkem), pak bychom zjistili, že nejvíc času strávili hráči u Fotball Manageru 2014 (průměrně 100 hodin), za ním se pak nachází Skyrim následován CoD: Modern Warfare 2.

Je to však jen pár informací, které byly zjištěny. Pokud chcete vidět všechny grafy a výsledky, koukněte se na stránku Arstechnica.com.

Diskuze (4) Další článek: PS3 edice Minecraftu dorazí do obchodů v květnu

Témata článku: , , , , , , , , , ,