3D nechává Microsoft chladným

V době, kdy je 3D mánie na svém vrcholu je postoj Microsoftu přinejmenším překvapivý. Phil Spencer z Microsoft Game Studios se nicméně nechal slyšet, že ačkoliv to chápe, Sony se prý svou přehnanou podporou třetího rozměru vydalo špatnou cestou.

"Snažíme se dělat věci tak, aby si je mohli užít miliony hráčů," prozradil Spencer. "A ať už je to dobře, nebo ne, v současné době najdete 3D televize v naprosté menšině domácností. Chápu, že Sony na hráče tlačí, protože se snaží prodat své TV, Microsoft ale takovou potřebu nemá."

U televizí se však Spencer nezastavil. Rovněž si postěžoval na předražené 3D brýle, které jsou nutností. "Banda lidí, co se tísní před televizí s brýlemi za 150 dolarů? Nezlobte se na mě, ale to mi jako mainstreamová záležitost nepřijde."

Navzdory tomuto názoru však nalezneme 3D hry i na X360 (kupříkladu Arkham Asylum). Spencer to však hájí tím, že jde spíš o takový jejich malý vědecký experiment, než něco co by chtěli ve velkém nabízet hráčům. V závěru rozhovoru Phil nicméně upozornil, že Microsoft v žádném případě tuto technologii nezatracuje, avšak širší podporu prý plánuje až na dobu, kdy bude třetí rozměr ve hrách běžnou záležitostí.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (2) Další článek: Práce na Uncharted 3 odhaleny Araby?

Témata článku: , , , ,