50 her, které vám v roce 2013 nesmí uniknout – 2. část

Rok 2013 bude plný nových her, ale jak se v té záplavě neutopit? Na to máte nás, vybrali jsme 50 těch nejslibnějších her.

Nejlepší hry loňského roku jsme už vybrali, takže teď nastává čas na věštění a vybírání toho nejlepšího, co nám přinese rok 2013. Tentokrát jsme se rozhodli to pojmout trochu jinak a místo vybíraní nejslibnějších her daného žánru jsme se rozhodli prostě vyzobat těch 50 nej a seřadit je pěkně podle data vydání.

Pravdou totiž je, že v některých žánrech je poněkud problém vybrat dostatečný počet zajímavých titulů. Takhle prostě máte všechno pohromadě a třeba vás zaujme i hra, kterou byste jinak nehráli.

Po první desítce pokračujeme s dalšími deseti hrami, které vám zpříjemní letošní jaro.

SimCity

Datum vydání: 8. března
Platforma: PC, Mac

Legendární budovatelská série SimCity se vrací s dalším dílem, a protože se tvůrci rozhodli mást hráče, místo pořadového čísla 5 pojmenovali hru prostě SimCity. Základní cíle a principy nového dílu budou stejné, jako vždy.

Tedy se stanete starostou města a bude jen na vás, kde budou jaké zóny, jak povedou silnice a tak dále. Nové SimCity slibuje spoustu vylepšení, tím hlavním je nový model simulace a možnost stavět i různě zahnuté silnice.

God of War: Ascension

Datum vydání: 12. března
Platforma: PS3

Antický řezník Kratos se vrátí v dalším dílu third person akční mlátičky. Tentokrát se má jednat o příběhový prequel, popisující události deset let před prvním God of War.

Tvůrci slibují překopaný soubojový systém, nové hádanky, minihry a tak dále. Úplnou novinkou je i multiplayer až pro osm hráčů. Každý z nich si vybere ze čtveřice bohů, kterému bude sloužit a podle toho získá dovednosti.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Datum vydání: 12. března
Platforma: PC, Mac

Blizzardu Starcraft II nabobtnal natolik, že se rozhodli hru vydat na tři díly – každý s kampaní pro jednu ze tří stran. Tentokrát jsou na řadě Zergové a příběh Královny čepelí.

Heart of the Swarm přinese 20 příběhových misí odehrávajících se dva roky po Wings of Liberty. Kromě toho pochopitelně důležitý bude i multiplayer, který nabídne nové jednotky pro každou ze tří stran a Blizzard slibuje i silné motivační prvky pro hráče.

Gears of War: Judgment

Datum vydání: 19. března
Platforma: X360

Události Gears of War se sice uzavřely třetím dílem, ale na prequel se místo vždycky najde. Děj Judgement se bude odehrávat 15 let před událostmi Gears of War 1, díky čemuž bychom se měli dozvědět, proč se původní jednotka Kilo Squad dostala do rozepře s vládou.

Na hře spolupracují Epic Games s polskými People Can Fly a je to zároveň poslední hrou, na které se podílel Cliff Bleszinski. Herně moc změny nečekejte, bude to third person střílečka v klasickém Gears stylu.

Monster Hunter 3 Ultimate

Datum vydání: 22. března
Platforma: Wii U, 3DS

Série Monster Hunter není zrovna v našich končinách příliš oblíbená a je to docela škoda, protože ve více hráčích je lovení obrovských potvor vážně zábava.

Monster Hunter 3 Ultimate je v podstatě jen rozšířená verze Monster Hunter Tri, která se na Wii U dočká vylepšené HD grafiky, plného online a lokálního multiplayeru a může potěšit i taková drobnost, jako je možnost sdílet savy mezi Wii U a 3DS verzí.

Bioshock Infinite

Datum vydání: 26. března
Platforma: PC, X360, PS3

Střílečka (řekněme spíš otevřená střílečka) Bioshock: Infinite nenavazuje na předchozí dva díly, protože se neodehrává v podmořském městě Rapture, ale na létajícím Columbine.

Se staršími hrami Bioshock však sdílí společné herní prvky: otevřenější úrovně, mix zbraní a „magických“ schopností a hlavně úžasnou atmosféru zmaru a destrukce, ve které se dá najít pár filozofických střípků pojednávajících o chování lidí.

Metro: Last Light

Datum vydání: březen
Platforma: PC, X360, PS3

Metro: Last Light je pokračováním střílečky Metro 2033, ovšem tentokrát už nemá nic společného s knihou. Proto se ani nejmenuje Metro 2034. Nicméně její autor se prý podílí na příběhu. Last Light navazuje na „špatný“ konec z prvního dílu a opět nás zavede do hlubin ruského metra, v němž bojují o existenci poslední zbytky lidí.

A že to boj zatraceně úporný. Hra slibuje kombinovat prvky stříleček se survival hororrem, takže munice a světla bude málo, zatímco příležitostí, jak přijít o život, spousta.

Dead Island: Riptide

Datum vydání: 25. dubna
Platforma: PC, PS3, X360

Dead Island: Riptide je pokračováním solidního Dead Island a tak logicky staví na stejných principech otevřené FPS hry s výraznými RPG prvky, nicméně tvůrci slibují opravit všechny nedostatky prvního dílu.

Čekají nás však i novinky, jako je možnost ovládat čluny a hlavně nové herní pasáže, kdy budete opevňovat svoji základnu a následně ji bránit před náporem zombíků. Tvůrci mluví o hře jako o spin-offu (dá se říct odbočka), ovšem příběhově hra navazuje na konec jedničky.

Star Trek

Datum vydání: 25. dubna
Platforma: PC, PS3, X360

Star Trek je sice doprovodnou hrou k druhému dílu filmu, nicméně bylo by chybou titul kvůli tomu zatratit, protože vypadá zatraceně dobře. O čemž jsme se přesvědčili na Gamescomu. Hra na první pohled vypadá jako Gears of War – nechybí systém přilnavého krytí, jen místo lancerů máte phasery.

Důležitou roli však hraje i spolupráce Kirka a Spocka, kteří mají svoje přednosti. Kirk pro ránu nejde daleko, zatímco Spock jde na vše s rozumem a pomůže vyřešit logické hádanky, které mají osvěžit samotnou akci.

Company of Heroes 2

Datum vydání: jaro
Platforma: PC

Company of Heroes 2 stále představuje real-time strategii z druhé světové války, ale tentokrát se bude odehrávat na východní frontě, kde došlo k třinácti z patnácti nejkrvavějších bitev. Navštívíte Stalingrad, Smolensk, Kursk či Moskvu, k dispozici ale bude i řada dalších lokací.

Vývojáři se nechtějí pouštět do něčeho nového, nechtějí, aby byl titul od svého předchůdce nějak výrazně odlišný. Cílem jednoduše je, aby Company of Heroes 2 bylo autentičtější a nabídlo toho více. Což nám rozhodně stačí.

Diskuze (2) Další článek: THQ na kusy aneb porcování medvěda

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,