7 nejlepších her z doby první světové války

První světová válka je jedna z nejvýznamnějších historických událostí, přesto je však herně spíše přehlížena. Je to škoda. To málo, co existuje, je proto třeba si připomenout.

Téma první světové války je bohužel ve hrách často přehlíženo a ani v minulosti nebylo toto významné historické období pro vývojáře dostatečně lákavé. Vybrali jsme proto sedm výborných her, které si s dobou Velké války pohrály na jedničku.

Toy Soldiers

Malé množství titulů z doby první světové války nás přinutilo k tomu, abychom vám doporučili hru, ve které si hrajete s hračkami. Pravdou však je, že Toy Soldiers je neuvěřitelně zábavná záležitost, která vyšla v roce 2010 z dílen Signal Studios.

toy_soldiers.jpg
toy_soldiers_1.jpgtoy_soldiers_2.jpgtoy_soldiers_3.jpgSouboje jsou ve hře patřičně epické, i když plné plastových figurek

Hra kombinuje žánr strategií a akčních her. Tak, jako si dítě hraje s plastovými vojáčky, vy sami určujete strategii vaší armády a pokud vás to přestane bavit, můžete hrát za určitého pěšáka, letadlo či tank. Hlavním prvkem hry je však tower defense, kdy vylepšujete svou obranu a bráníte se nájezdům mnoha nepřátel.

Od hry nečekejte historické souvislosti ani realistické vykreslení konfliktu. Je to zkrátka akce, která je plná plastových figurek, ale hlavně nabízí až překvapivě zábavnou hratelnost. Hra se také dočkala pokračování v podobě Toy Soldiers: Cold War a Toy Soldiers: War Chest – jsem ale přesvědčen, že tak výbornou atmosféru, jako v jedničce, v ostatních dílech nenajdete.

Diskuze (12) Další článek: Prvních 15 minut z Mass Effectu a průzkum světů ve 4K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,