7 tipů na skvělé hry, které si zahrajete s kamarády

Někdy si možná říkáte, že byste si s přáteli zahráli nějakou týmovou hru, jenže pak vyvstane obligátní otázka - jaká to bude?

Left 4 Dead 2

(Turtle Rock Studios & Valve Corporation, 2009)

Tato hra je důkazem toho, že jediné, co potřebujete je dobrý design, vyladěnou hratelnost, možnosti odměn a respawny mas zombie, před kterými utíkáte po střechách domů a aut, běháte po polích, mezi domy a na ulicích, abyste nalezli bezpečný úkryt.

left-4-dead-2.png.6a0db3d4fd8f4e79941161c5f38d8357.png1077115-960510_20091117_002.jpgleft-4-dead-2-horde3.jpgl4d2_03_full.jpg

Důvodem, proč je hra tak úspěšná je právě chování AI na několika úrovních obtížnosti, systém odměn za participování na aktivitách spoluhráčů a ve finále i boj proti speciálním stvůrám. Co je na Left 4 Dead opravdu skvělé je fakt, že moc nepodporuje solo play a každého, kdo by se o to pokusil, rychle ztrestá náporem tolika nepřátel, že člověk sám nic nezmůže.

Dalším důvodem úspěšnosti hry je kombinace funkčních prvků převzatých z her jako Counter Strike nebo Terror Strike a jejich následná úprava. Hra tedy funguje v podstatě na velmi jednoduchých principech ovládání.

Titul je aktuálně k sehnání na Steamu a je vhodný pro dva a více hráčů na dlouhé večery. Mezi podobné tituly bychom mohli zařadit Call of Duty: Black Ops 2 s jejím zombie survival módem. Popřípadě také Killing Floor 2, které bylo nedávno dokonce zdarma pro předplatitele PS Plus.

Diskuze (2) Další článek: Nové kostýmy z Marvel vs. Capcom Infinite v novém traileru a galerii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,