Assassins Creed Origins: The Hidden Ones - bratři sobě (recenze)

Pomstu máme za sebou, teď je na čase postarat se v prvním příběhovém DLC o bratrstvo.

Assassin's Creed Origins patří bezesporu mezi nejlepší díly série a jednu z nejlepších her uplynulého roku. Není tedy divu, že jsme se rádi do starověkého Egypta vrátili, jelikož nás čeká hned několik chutných příběhových dodatků. První z nich nese název The Hidden Ones a zaměřuje se na bratrstvo asasínů a Bayekovu cestu dál. Pomstu máme za sebou, teď je na řadě práce. 

Nové prostředí, staré problémy

Po událostech z původní hry uplynuly 4 roky. Egypt se začíná pomalu zvedat z kolenou a Bayek se svým bratrstvem se stará o bezpečnost obyvatel. Na obzoru se však začínají rýsovat problémy. Proto vyrážíme s naším hrdinou na Sinajský poloostrov, zbrusu novou mapu, kde se začíná rozmáhat Římské vojsko. Chystá se cosi nekalého a Bayek společně se svými bratry ve zbrani musí zjistit zdroj problémů a utnout vše dříve, než se situace vymkne kontrole. 

Assassin's Creed® Origins_20180123233442.jpgAssassin's Creed® Origins_20180123231928.jpgAssassin's Creed® Origins_20180131211543.jpgAssassin's Creed® Origins_20180131213939.jpg
Sinajský poloostrov je dostatečně velký, abyste se v něm vyřádili

The Hidden Ones je macatý přídavek, který vám nabídne kolem tří hodin zábavy, pokud budete chtít opravdu prozkoumat všechno. Konečně se navíc nezaměřuje na pomstu, jako v případě původní hry, ale opravdu asasínské bratrstvo. Jeho zrod, vývoj a vliv. Začíná tak regulérní práce, do které se vloží celá řada známých postav a je fajn být zase v živlu série. 

 

Konečně se hra nezaměřuje na pomstu, jako v případě původní hry, ale opravdu na asasínské bratrstvo

 

Nový egyptský region nepatří mezi největší, ale je dostatečně rozmanitý a pestrý. Najdete v něm převážně hornaté prostředí, budete se plavit Rudým mořem a především je tu opravdu velká přítomnost římských vojsk. To znamená, že na každém druhém kroku narazíte na hlídky, obrněné základny a nikdo vám tu nic nedá zadarmo. Ubisoft doporučuje vyrazit do DLC minimálně s 40 úrovní a je zcela jasné, proč. 

Nesčetkrát se mi stalo, že jsem stal proti mohutné přesile a stealth vás nezachrání vždy. Často vás totiž příběh posílá do přísně střežených oblastí s takovým počtem vojáků, že budete muset vynaložit veškerý svůj um a získané dovednosti, což je rozhodně skvělé. Pořádnou výzvu uvítám vždy a je fajn vidět, že vaše nabušená postava z původní hry jich tu má dostatek. 

Meče, štíty, kam se podíváš

Naštěstí není zvýšená obtížnost na úkor zábavě a především je DLC díky své větší uzavřenosti mnohem kompaktnějším zážitkem. Hra konečně navyšuje získávání zkušeností a především vám takřka z každého úhlu mapy předhazuje velmi cenný loot, vybavení a nové zbraně, takže máte vždy pocit, že něco získáváte a máte proč pokračovat. To mi v původní hře často chybělo a jsem rád, že to Ubisoft napravil. Hned ze začátku ostatně dostanete do vínku fešný nový oblek asasínů a dárečky jen navyšují intenzitu. 

Assassin's Creed® Origins_20180131214708.jpgAssassin's Creed® Origins_20180131205531.jpgAssassin's Creed® Origins_20180131210349.jpgAssassin's Creed® Origins_20180131210802.jpg
Svět je prolezlý poklady a novým vybavením, stačí jen hledat

Co říci závěrem? The Hidden Ones nepřináší nic extra nového, ale bravurně těží z herních mechanik Origins a nabízí dalších pár hodin skvělé zábavy v Egyptě. Nechybí šplhání po pyramidách, prozkoumávání kobek ani pořádné souboje. Zkrátka vše, co máme ve hře tak rádi. A teď už se nemůžeme dočkat, až se vžijeme do role Amunet v dalším příběhovém dodatku. 

Hodnocení: 4 / 5

Klady:

  • Nový region Sinaje
  • Osvěžení příběhu
  • Kupa nového vybavení a pokladů
  • Pořádná výzva

Zápory:

  • Žádné výrazné inovace
Diskuze (1) Další článek: Hororová hra The Peterson Case v prvních záběrech straší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,