Battlefield 5 v detailech: obrázky, módy a novinky

Battlefield V se nám představil včera a pochlubil se zejména skvělým trailerem. O hře toho ale víme víc.

Battlefield V se bude odehrávat v době druhé světové války. S ohledem na zvláštní značení her série Battlefield -  V jako Victory, což je známé Churchillovo gesto během války. 

Hra bude obsahovat singleplayerovou kampaň. Ta se má odehrávat na neobvyklých místech válečných konfliktů pod taktovkou kapitol War Stories. Bude zde například nacisty okupované Norsko, ve kterém si zahrajete za muže, který se snaží ochránit svou rodinu. Jiným zajímavých scénářem je prohraná bitva v severní Francii, která vedla k událostem v Dunkerku - právě na ni se zaměřoval trailer.

battlefield_1.jpgbattlefield_2.jpgbattlefield_3.jpgbattlefield_5.jpg

Co se týče nových herních prvků, přibyla zajímavá možnost postavit si obranu. Nebojte se, nejedná se o žádný Fortnite. Budete moci umisťovat pytle s pískem apod. Možnost stavět bude mít každá třída, ale nejlepší je na to podpora. To by mělo odstranit problém, když na mapě bylo vše kompletně vyhlazeno tanky.

Velkých změn se dočká léčení a oživování. Nyní to může dělat každá třída, ale pouze medik vás může vyléčit na maximum. Oživování trvá delší dobu, takže jste zranitelnější, ale na druhou stranu můžete svého spolubojovníka odtáhnout stranou.

Opět zde bude mód Operations, ale tentokrát jako Grand Operations. Zase se jedná o mód inspirovaný historickými bitvami. Specialitou je, že pokud bude bitva nedořešená, utkají se oba týmy s omezenými zásobami bez možnosti respawnu (ale oživení bude fungovat), ve hře to nese označení Final Stand.

battlefield_4.jpgbattlefield_7.jpgbattlefield_8.jpgbattlefield_9.jpg

Pokud chcete něco odpočinkovějšího, udělá vám radost mód Combined Arms. Je to kooperativní mód pro čtyři hráče. Zajímavé je, že mód bude mít vlastní generátor misí, takže může sám od sebe vytvořit zcela nové mise.

Příjemnou zprávou je, že hra nebude obsahovat žádné pay-to-win mikrotransakce, budete si moci koupit maximálně kosmetické balíčky. Dokonce zde nebude ani Premium Pass. EA se snad konečně vydalo správnou cestou.

Battlefield V vychází 19 října na Xbox One, PS4 a PC. Pokud si koupíte Deluxe Edition, zahrajete si hru 16. října a pokud máte předplacené EA Access nebo Origin Access, zahrajete si hru již 11. října.

Diskuze (2) Další článek: O herní adaptaci Narcos se má postarat prvotřídní vývojářský tým

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,