Bethesda: Vývoj her pro PC je noční můrou

Musíte neustále počítat s různorodým hardwarem a také si musíte dávat pozor na piráty.

PC sice může být nejotevřenější platformou co se týče vývoje her, podle Bethesdy je však také tou nejvíce problémovou. Jak tvrdí Peter Hines, vice prezident marketingu, musíte si neustále dávat pozor na různé ovladače a hardware, což je po nějaké době dost velká otrava.

"Z technologického hlediska je PC noční můrou," řekl Hines v rozhovoru pro Joystiq. "Máte na něm prostě asi milión různých kombinací hardwaru, ovladačů apod."

VIDEO: 5087 'TES V Skyrim - Animace'

The Elder Scrolls V: Skyrim

"Jak jste mohli vidět například u Rage, stačí, abyste měli špatné ovladače pro grafickou kartu a léta tvrdé práce se rázem promění na zabugovaný produkt, i když jde ve skutečnosti o opravdu poctivě zpracovanou a stabilní hru."

Dalším podstatným problémem je podle něj samozřejmě pirátství. "Dokud se nerozhodnete, že svou hru nevydáte na PC, musíte tomu nějak čelit. My se velmi snažíme, abychom své tituly dobře chránili, aniž bychom museli zavádět přísná bezpečnostní opatření. Místo toho svým fanouškům poskytujeme třeba Creation Kit nebo možnost vyvíjet nespočet modů."

Zdroj: Joystiq
Diskuze (26) Další článek: Comgad spouští svoji digitální distribuční službu Click2Play

Témata článku: , , , , , ,