Blitz nevidí v discích budoucnost

Nyní si ještě užíváme možností DVD a Blu-ray disků, nicméně to nebrání spekulacím, zda ony formáty přežijí blízkou budoucnost. Sony má podle všeho jasno - fyzické disky nezatratí. Blitz Games Studios má na však poněkud pesimističtější výhledy.

"Buďme k sobě upřímní," řekl Eurogameru Philip Oliver, ředitel společnosti. "Spousta z nás má smartphony. Nepamatuji si, kdy naposled jsem šel do kamenného obchodu koupit hru, a ani mi to nechybí. Ve skutečnosti mám na iPhone her plno a jsem spokojený."

"Nové konzole, které k nám dorazí v následujících pěti letech - proč by potřebovaly fyzická média? Proč by fyzická média měly mít? Pokud médium máte fyzicky a vyměníte jej, výrobce na tom jen tratí, a to ve velkém."

Dále pak vyzdvihuje absolutní kontrolu nad digitálním trhem, a také nižší cenu konzole, která bude vyráběna bez nadbytečných součástek - absence pohyblivých částí by měla zvýšit i její spolehlivost. Pořád ale neřeší problém, jak efektivně stahovat desítky GB dat, které Blu-ray dokáže nést.

Zdroj: Eurogamer
Diskuze (1) Další článek: Video: Mafia 2: Joe's Adventures

Témata článku: , , ,