Brick Blast – vskutku mistrně provedený Arkanoid

Klonů hry Arkanoid je spousta. Jejich počet by se dal vyjádřit desítkami, možná i stovkami kusů. Některé jsou sice dobře hratelné, ale mají špatnou grafiku, jiné slušně vypadají, ale o to hůře se hrají. Skutečným skvostem jsou pak hry, které jsou graficky pro hráče přitažlivé, neméně však i stejně hratelné. A jednou z těchto her je i Brick Blast.
Brick Blast je asi nejpovedenějším klonem hry Arkanoid, jaký mohlo mé bystré oko za poslední dobu shlédnout. Možná je to způsobeno tím, že tento typ her nijak moc nevyhledávám, ale když už jednou na něj narazím, tak to stojí za to :o). Ale zpátky ke hře, pojďme se na ní podívat trochu blíže.

Brick BlastBrick Blast

Vezměme si to pěkně od začátku. Pokud se hru rozhodnete stáhnout, čeká vás poměrně krátký download souboru velkého něco málo přes 1 MB. Po kompletním rozbalení souboru je již vše připraveno ke hře a nám nezbývá nic jiného než se do ní pustit. Jako první vás uvítá docela vzhledné menu, které přímo lahodí vašemu oku. A tak se to táhne, samozřejmě v dobrém slova smyslu, po celou dobu hry – grafiku je příjemná, svěží, neokoukaná. Menu hry vám nabídne několik voleb, z nichž nejvýznamnější je asi nová hra a nastavení.

Opět, tak jako všude jinde, i zde budeme ničit kostičky pomocí své pálky, která se ovládá myší. Již samozřejmostí jsou bonusy, jichž je zde opravdu nepřeberné množství – laser, růst/krácení pálky, postup do dalšího levelu, život navíc, smrt… Když už jsem se zmínil o těch životech, na začátku hry jich máte celkem osm. To je docela mnoho, i když určitě leckdy si budete přát, aby jich bylo více, ale kdo by to nechtěl. Pokud se vám bude dařit a životů budete mít dostatek, můžete se „propálkovat“ až do posledního, dvaadvacátého, levelu. Nejvíce se mi líbilo, že každý level je jiný, unikátní a že nedojde, ani po dlouhé době hraní, na stereotyp, tak, jak to bývá u jiných her.

Grafika, tedy spíše zpracování celé hry, je naprosto skvělé a je rozhodně na co se dívat. Všechno prvky spolu ladí a toto má za následek, že se k nám dostane ucelený výrobek, nemající ani jediné chybičky. Hudba a zvuky se dobře poslouchají, ač jde jen o formát MID.

Brick BlastBrick Blast

Můj názor na hru už asi znáte, mohli jste jej vyčíst mezi řádky tohoto článku. I když nejde zatím ještě o finální verzi hry, doporučuji ji všem, protože již teď nemá žádných větších chyb. A navíc, přičtu-li k tomu fakt, že hra obsahuje i editor levelů, jimiž následně můžete zásobovat své přátele, je to poměrně jasná volba.

Download (1,23 MB) zde; VypalCD zde (link dodáme později).

Homepage: www.fusion-web.net/vb/.

Diskuze (5) Další článek: Red Faction – metla na ID Software

Témata článku: , , , ,