Bungie ukořistilo plná práva na sérii Destiny, další díl bez dohledu Activision

Světlo na konci tunelu pro sci-fi sérii Destiny?

O tom, že mělo studio Bungie při vývoji sci-fi série Destiny řádně přistřihnutá kreativní křídla vydavatelem Activision je tak nějak pochopitelné. Značka by se mohla vyvinout úplně jiným směrem a především přinést opravdu kvalitní herní obsah tak, jak to známe z kultovního Halo. Proto je nyní jásání fanoušků na místě, Bungie oznámilo odchod od vydavatelského giganta i s veškerými právy na značku Destiny. Začíná svítat na lepší časy. 

Je to rozhodně krok nečekaný, zvláště vezmeme-li v úvahu, že měly obě společnosti 10-letou dohodu o spolupráci. Mnozí ale podotýkají, že to z dlouhodobého hlediska sérii jen prospěje a analytici dokonce už začínají předpokládat, že třetí díl dorazí v příštím roce a bude přesně takový, jaký měl být už ten první. Bungie má nyní absolutní kreativní svobodu a jsme si jisti, že toho řádně využije. 

"Oznamujeme, že studio Bungie přebírá plnou kontrolu nad vývojem a vydavatelskými právy série Destiny. Activision se do budoucna soustředí na další vlastní značky a projekty," znělo v oficiálním prohlášení. 

Diskuze (1) Další článek: Studio Ready at Dawn na zbrusu novou akční adventuru, hledá posily

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,