Byznys hrátky: Bude Mafia 2?

Bude Mafia 2 a Vietcong 2? * Xbox 2 bude kompatibilní s PC? Už je to tak! * Podrobnosti o datadisku k Doomovi 3 * První datadisk k Sims 2 na obzoru * Gran Turismo 4 odloženo! * Počítačové hry a realita v jednom * Nintendo DS se již prodává * A samozřejmě nemohou chybět nezbytné tabulky

Bude Mafia 2 a Vietcong 2?

Na serveru Total Video Games nedávno proběhl rozhvor s Petrem Vochozkou, zakladatelem Illusion Softworks, v němž lze najít některé hutné informace.

„Další hra na motivy Vietcongu je v přípravě. Spolu s ní také něco okolo Mafie (zatím nemohu říci co), jedna hra pro nového vydavatele a další dvě neohlášené. Tohle vše spadá do akčního žánru, přičemž nezanevřeme ani na silný příběh."

Illusion Softworks tedy ukončili spolupráci s Take 2, s nimiž mají smlouvu ještě na dva vydané tituly v průběhu následujících dvou let. A kdo se nyní postará o distribuci? V kuloárech kolují zvěsti o tom, že by to mohla být společnost Atari, ale kdo ví.

Zdroj: TVG, TG

Xbox 2 bude kompatibilní s PC? Už je to tak!

Světový gigant Microsoft se chystá vydat celkem tři verze nástupce konzole Xbox. Uvedení prvních dvou na trh se datuje na podzim roku 2005. Rozdíl mezi nimi je pouze hardwarový. Zatímco dražší se bude prodávat s výměnným harddiskem, v levnější variantě bude disk pevně zabudován. Třetí verze spatří světlo světa během roku 2006. Podle posledních informací má být s poslední variantou Xbox 2 kompatibilní většina her z PC, dokonce bude tato konzole schopna běžet na standardním operačním systému Windows.

Zdroj: Gamershell

Podrobnosti o datadisku k Doomovi 3

Doom 3:Resurrection of Evil bude obsahovat jedenáctku levelů, tři nová monstra a tři nové zbraně. Už nyní je jasné, že se podíváte na stará známá místa z předchozích dvou dílů. Přídavný balík bude rovněž obsahovat čtyři nové multiplayerové mapy až pro osm hráčů. Doom 3: Resurrection of Evil je vyvíjen společností Nerve Software a vyjde v prvním čtvrtletí 2005.

Charaktery:

  • Vulgars - v podstatě impové, ale rychlejší + lezou častěji na zdi
  • Bruisers - napůl mechaničtí nepřátelé, mají místo úst monitor, díky čemuž se mohou zamaskovat za monitor ve zdi
  • The Forgotten - shodní nepřátelé s Lost Souls z Classic Dooma
  • Hell Hunters - beznozí HellKnights, mohou deformovat čas

Zbraně, předměty:

  • The Double Barrel Shotgun - dvojhlavá brokovnice
  • The Grabber - gravitační zbraň
  • The Artifact - dovoluje hráči manipulovat s časem a zvyšuje damage
  • Environment suits - neboli ochranný oblek, budou na něm namontovány i svítilny

Multiplayer:

  • Obsahuje čtyři multiplayerové mapy, ty budou rozsáhlejší než v původním Doomovi. Jedna je zasazena do prostředí starověké civilizace, dvě do pekla a poslední do base.
    Zahraje si jej až 8 lidí.

Zdroj: PlanetDOOM

První datadisk k Sims 2 na obzoru

Společnost Electronic Arts odhalila informace z připravovaného datadisku The Sims 2 University, který by se měl na pultech světových obchodů objevit již v březnu příštího roku. ¨

The Sims 2 University vyjde tento březen a umožní hráčům důkladněji sledovat jak jejich sim dorůstá v dospělého a nechává své dětství za sebou v úplně novém "vysokoškolském sousedství", kde si můžou realizovat své vysokoškolské fantazie.

Simům se zpřístupní zcela nové životní období. Hráči budou mít možnst provést simy přes nástrahy vysokoškolského života a prožít vzrušující život na kolejích plný večírků a zkoušek.

V The Sims 2 Univesity budou hráči ovládat "mladé dospěláky" (fáze života mezi teeangerem a dospělákem) po té co odjedou na universitu. Simové si mohou vybrat z jedenácti studijních oborů, získají závěrečný diplom a otevřou si čtyři zbrusu nové kariéry. Simové bdou mít také nové přání a obavy související s vysokoškolským studiem díky nimž získají nové bonusy a ocenění, která jim usnadní průchod studiem i budoucím životem.

Rošťárny, večírky a jiné vysokoškolské činnosti obohatí hraní během objevování míst v školním areálu (koleje, kryté bazény, tělocvičny, jídelnu). Stejně jako v reálném životě, pokud Simovi začnou docházet peníze, může si najít dočasně brigádu jako třeba doučování. Nebo i mnohem rizikovější jako je tisknutí padělaných simeleonů jakožto člen "tajného studentského spolku".

Zdroj: The Sims 2.cz, Worthplaying

Střípky ze světa herního byznysu:

  • Na co jsme již dříve poukazovali (zde) se stalo skutečností. Datum vydání očekávaného automobilového simulátoru Gran Turismo 4 bylo posunuto z prosince letošního roku na první čtvrtletí roku 2005. Důvodem je delší potřebný čas pro závěrečné práce jak na samotné hře, tak na její lokalizaci do mnoha světových jazyků.
  • Partička lidí ze Singapurské univerzity se pokouší skloubit realitu s počítačovou hrou. PacMan Human, tak zní název nové pouliční zábavy na motivy prastaré hry PacMan. Pravidla jsou identická, hlavní postavička sbírá žluté body, přičemž v patách jí jsou duchové. Každý z účastníků je vybaven speciálním baťůžkem, v němž se nalézá počítač. Z něj jdou data do speciálních brýlí, takže se v podstatě pohybujete ve virtuálním světě.
  • Nintendo DS, tedy futuristický handheld s dvěmi obrazovkami, se objevil za výlohami amerických obchodů již minulou neděli, tedy 21. listopadu. Nintendo potvrdilo dodávko jednoho milionu kusů, které jsou již na svých místech a jen čekají na budoucí majitele. V "balíku" bude spolu s konzolí také demoverze připravované hry Metroid Prime Hunters, to celé s cenou necelých 150$ (cca 3500 Kč). V Japonsku se Nintendo DS začne prodávat až 2. prosince.

Žebříček nejprodávanějších her ve Velké Británii (týden 7. - 13. listopadu 2004)

No a je to tady. Čtivější část byznys hrátek máte za sebou, teď už vás čekají jen nějaké ty tabulky; ale ne že by nebyly zajímavé. Konečně se v nich začíná něco dít - a novinky hýbou pořadím jak divé. Však taky po týdnech klidu už bylo na čase...

Celkový žebříček
Halo 2 je nejen tady, ale i v žebříčcích. A co jiného čekat od hry, která za první den vydělala víc než jakýkoli film (natož jiná hra) za tu samou dobu, než zcela suveréní první místo?

AP MP Název hry PT
1. N - Halo 2 1
2. í 1. Grand Theft Auto: San Andreas 3
3. N - WWE Smackdown! Vs Raw 1
4. í 2. FIFA 2005 6
5. í 3. Football Manager 2005 2
6. N - The Getaway: Black Monday 1
7. í 4. Pro Evolution Soccer 4 5
8. ë 12. Lord of The Rings - The Third Age 2
9. ë 10. Sonic Heroes 40
10. N - The Urbz: Sims In The City 1
11. í 5. Tiger Woods PGA Tour 2005 8
12. í 8. Shark Tale 6
13. í 7. Tony Hawk`s Underground 2 6
14. í 13. The Simpsons: Hit and Run 55
15. í 9. The Sims 2 9
16. N - Eye Toy: Play 2 1
17. N - Ratchet And Clank 3 1
18. í 6. Burnout 3: Takedown 10
19. í 11. Crash Twinsanity 59
20. ë ?? Tom Clancy`s Splinter Cell: Pandora 26

PC - žebříček
Jediná PC novinka tohoto týdne - EverQuest 2 - si nevede špatně; ale nad ním se dějí věci. Fotbalový manager tam již druhý týden předčí Simsy 2... Kam ten svět spěje?

AP MP Název hry PT
1. - 1. Football Manager 2005 2
2. - 2. The Sims 2 9
3. N - Everquest 2 1
4. í 3. Rollercoaster Tycoon 3 2
5. í 4. Rome: Total War 7
6. N - Star Wars Galaxies: Jump To Lightspeed 1
7. ë 8. Doom 3 14
8. í 5. Warhammer 40,000: Dawn of War 8
9. í 7. Call of Duty: United Offensive 8
10. í 6. Total Club Manager 2005 4

PlayStation 2 - žebříček
Z deseti her v žebříčku jsou hned čtyři novinky - a k tomu další dvě, které vyšly sice minulý týden, ale zato až na konci; takže se za novinky prakticky také dají považovat. Připočteme-li k tomu neotřesitelnou pozici GTA, měly všechny ostatní starší hry těžkou práci, aby si své místo vybojovaly. A komu se to podařilo?

AP MP Název hry PT
1. - 1. Grand Theft Auto: San Andreas 3
2. N - WWE Smackdown! Vs Raw 1
3. í 2. FIFA 2005 6
4. N - The Getaway: Black Monday 1
5. í 3. Pro Evolution Soccer 4 5
6. ë 8. Lord of The Rings - The Third Age 2
7. ë 16. Eye Toy: Play 2 2
2 N - Ratchet And Clank 3 1
9. N - The Urbz: Sims In The City 1
10. 4. Tiger Woods PGA Tour 2005 5

Xbox - žebříček
Xbox přináší tento týden jen jednu novinku - ale o to žhavější. Takový raketový nástup Halo 2 na trh nečekal snad nikdo...

AP MP Název hry PT
1. N - Halo 2 1
2. í 1. FIFA 2005 6
3. ë 4. Lord of The Rings - The Third Age 2
4. í 3. Burnout 3: Takedown 10
5. - 5. Men of Valor 2
6. í 2. Fable 6
7. í 6. Outrun 2 7
8. - 8. Tiger Woods PGA Tour 2005 8
9. ë 11. Colin McRae Rally 2005 8
10. í 7. Star Wars: Battlefront 8

GameCube - žebříček
Smršť novinek zasáhla i jindy klidné vody GameCube; dvě novinky za jeden týden je na tuto platformu heroický výkon!

AP MP Název hry PT
1. N - Paper Mario 2: The Thousand-Year Door 1
2. í 1. Donkey Konga 5
3. í 2. FIFA 2005 6
4. ë 5. Lord of The Rings - The Third Age 2
5. N - The Urbz: Sims In The City 1
6. í 3. Pikmin 2 6
7. - 7. Pokemon Colosseum 27
8. í 4. Tony Hawk`s Underground 2 6
9. ë 11. X-Men Legends 8
10. ë 16. The Incredibles 2

Vysvětlivky: AP - aktuální pořadí platné pro daný týden, MP - minulé pořadí platné pro předchozí týden, PT - počet týdnů v žebříčku

Zdroj: ELSPA

Nejprodávanější PC hry v USA

Neumím to sice nijak vysvětlit, ale již podruhé v řadě se v americkém žebříčku objevili SIms 2 hned na dvou různých příčkách. Neptejte se mě proč, já jen říkám, co vidím...

AP Název hry
1. RollerCoaster Tycoon 3
2. The Sims 2
3. Star Wars Galaxies : Jump to the Lightspeed
4. Rome: Total War
5. The Sims 2
6. World Poker Championship
7. The Sims Deluxe
8. Call of Duty: United Offensive
9. Doom 3
10. Star Wars: Battlefront

Zdroj: Gamespot

Tabulky neodrážejí reálnou prodejnost her; vycházejí ze statistik počtu kopií jednotlivých her dodaných do obchodů.

Diskuze (4) Další článek: Goldeneye: Rogue Agent vyšel na konzole

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,