CD Projekt Red se stal terčem hackerského útoku, unikla citlivá data

Jako kdyby CD Projekt Red už tak neměl dost starostí.

CD Projekt Red po včerejšku čelí dalším potížím. Tentokrát však nejsou spojené čistě s Cyberpunkem 2077. Společnost se stala cílem hackerského útoku, během kterého útočníci získali přístup k různým citlivým dokumentům a hrozí, že je zveřejní.

"Včera jsme zjistili, že jsme se stali terčem kyber útoku, kterému se podařilo nabourat do některých našich systémů. Zatím neznámý útočník získal přístup do našeho interního systému a datům patřícím CD Projektu Red s tím, že nám zanechal i zprávu," popisuje společnost, co se stalo. Podle zprávy, kterou CD Projekt dostal, se podařilo odcizit "všechny dokumenty spojené s účetnictvím, administrativou, právním oddělením, HR a také informace spojené s investory.". K tomu se navíc přidávají ještě kopie zdrojových kódů Cyberpunku, Zaklínače 3 a Gwentu, plus nevydaná verze třetího Zaklínače. 

CD Projekt Red zatím odmítá přistoupit na jakékoliv podmínky hackerů, kteří hrozí zveřejněním zdrojových kódů a dokumentů. Společnost se snaží vyšetřit, jak k útoku došlo. Už nyní při nejmenším CD Projekt potvrdil, že uniklá data neobsahovala informace o žádném z hráčů,  nebo bývalých zaměstnanců. 

Diskuze (2) Další článek: Podívejte se na 10 minut záběrů z připravované hry Evil Genius 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,