Čekání na HL2: Episode Three začíná

Ačkoliv sám ředitel společnosti Valve Gabe Newell přiznal pochybení přídavků k Half-Life 2 po stránce epizodického vývoje, po dlouho očekávaném vydání kompilace The Orange Box obsahující datadisk Episode Two již nic nebrání v pozvolném odhalování poslední expanze, která konečně uzavře příběh mimozemské invaze, jež započala již před třemi lety.

První epizoda se stejně jako původní titul odehrávala v City 17, ta nadcházející zavede hráče do lesů a pastvin v jeho okolí. Episode Three se metropoli vzdálí ještě více – scénáristické dění zaujme pozici alespoň z části na antarktickém kontinentě, kde se nachází vědecká stanice doktorky Judith Mossmanové, jíž měl Gordon Freeman možnost spatřit již dříve prostřednictvím hlášení v terminálech.

Následující odstavec obsahuje částečné odhalení závěru druhé epizody, pokud si nechcete zkazit překvapení, nepokračujte dále! Gordon se svojí parťačkou Alyx, která nakonec přežije všechny nesnáze a nástrahy cizáků, objeví záznam Mossmanové, který prozrazuje existenci zaoceánské lodi Borealis naložené vědeckým a pro osud lidstva velmi důležitým vybavením směřujícím k Antarktidě. Producentem zařízení je laboratoř Aperture Science, kdysi tvrdě soupeřící se starou známou Black Mensa. Bližší informace přinese listopadové vydání magazínu PC Gamer, nicméně první obrázek napovídá, že se opět vydáme do prostředí mimozemských instalací podobných Citadele z dřívějška.

Zdroj: PC Gamer

Diskuze (5) Další článek: Reedice The Command & Conquer Saga v říjnu

Témata článku: , , , , ,