Češi slaví. Kingdom Come: Deliverance se prodalo 3 miliony kopií

Největší česká videohra prodala další milion kopií. Jak to vypadá s další hrou od Warhorse?

Ve Warhorse Studios mají další důvod k radosti. Vydavatel Deep Silver oznámil, že se prodalo již 3 miliony kopií jejich hry Kingdom Come: Deliverance. Dalších 1,5 milionu prodejů připadá na DLC. Oslava dosažení milníku připadne na tento víkend, od 18. do 22. června totiž KCD půjde hrát na Steamu zdarma. (Základní verzi hry v minulosti rozdával Epic Games Store natrvalo.)

Pražské studio včera shodou okolností ukázalo nové logo. Fanoušky by ale spíš potěšilo, kdyby Warhorse či jeho vlastník Koch Media prozradil, že již pracují na pokračování.

Nová hra se totiž připravuje. Stále probíhá nábor dalších vývojářů, designérů, grafiků apod. a celý tým by se měl rozrůst až na 180 členů. V inzerátech stojí, že studio chystá novou AAA hru v žánru RPG, která nabídne nelineární questy.

Pokračování Kingdom Come se přitom vyloženě nabízí. Evidentně jde o silnou značku. Původní hra má otevřený konec. Navíc by se mohla odehrávat v atraktivním období okolo husitských válek.

Na druhou stranu je třeba pamatovat, že původní hra vyšla před dvěma lety a část týmu ještě do loňska připravovala DLC a různé opravy, takže vývoj pokračování nemůže být moc daleko. Původní hra se připravovala sedm let a AAA tituly tohoto rozsahu vyžadují alespoň čtyři roky času.

Diskuze (5) Další článek: Next-gen bude podle tvůrce Chernobylite hlavně o vývojářích, ne hardwaru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,