Chivalry má na Xbox One poloviční snímky oproti PS4

Brutální středověká mlátička Chivalry: Medieval Warfare včera vyšla na Xbox One a PS4. Verze si ale nejsou rovny a zatímco na PS4 běží hra v pěkných 60 snímcích, na Xbox One v pouhých 30.

Chivalry je již hodnotnou dobu přítomno na PC, Xboxu 360 a PS3. Včerejškem se nově podívalo i na současnou generaci konzolí, tedy Xbox One a PS4. My jsme si s touto expanzí pochopitelně představovali lepší grafiku a naprosto bezproblémovou a plynulou hru.

chivalry_2.jpg

Bohužel mimo fakt, že dle internetu grafika příliš nepokročila a hra je velmi podobná PC verzi, není ani rychlost snímků dle našich představ. Vývojáři ze studia Torn Banner to dokonce potvrdili na svém Twitteru, jak zaznamenal server Eurogamer, na kterém uvedli, že na PS4 běží hra v 60 snímcích, zatímco na Xbox One v pouhých 30.

I když poloviční pokles mezi verzemi není uspokojivá hodnota, 30fps stále není málo. Problém je spíše v tom, že dle internetu se verze na současných konzolích oproti té PC příliš neliší a jedinou hodnotnou novinkou je mód Horde, ve kterém se v kooperaci utkáte s houfy zabijáckých nepřátel. Nejsem si tedy jist, zda vývojáři využili potenciál současné generace konzolí na maximum.

Diskuze (1) Další článek: 10 nejlepších Xbox One her pod stromeček [Vánoce 2015]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,