Chystá se nová česká strategie Písně z Kalicha. Bere si inspiraci z Warcraftu a může ji vyzkoušet každý

Na české scéně neustále vzniká celá řada nových her, které vypadají nadějně. Mezi ně se přidává real-time strategie Písně z Kalicha od vývojáře Jana Vodičky. V ní nás vezme do dob husitských válek v letech 1419 a 1420. Jak se bude tahle strategie hrát, si může každý z vás vyzkoušet zdarma díky demu na Steamu. Už nyní v něm nechybí kompletní překlad včetně českého dabingu

Jedná se o komornější hru, takže očekávat konkurenci pro velkolepé strategie by nebylo na místě. Ve finální verzi bude přes 10 úrovní, přičemž každá z nich vyžaduje odlišnou taktiku k výhře. Graficky se Písně z Kalicha blíží stylu strategií z přelomu tisíciletí, čímž by mohly nalákat hráče bažící po dávce nostalgie. 

"Jan Žižka z Trocnova se se svou družinou vydává z Prahy do Plzně, působiště kněze Korandy. V prvních dnech pobytu se po boku své družiny a místních husitů účastní vyhnání části katolického obyvatelstva a podniká výpady proti nepřátelským základnám v blízkém okolí. Při jednom z těchto výpadů se u Nekmíře střetává s pěchotou z plzeňského Ianfrýdu, v čele s Bohuslavem ze Švamberka...," tak zní popis příběhu Písní z Kalicha. 

V demoverzi můžete vyzkoušet jednu misi, přičemž zatím nevíme, kdy bychom se mohli hry dočkat ve finální verzi. Autor se přiznává, že inspiraci bere z kultovní série Warcraft, což jistě pomůže zlákat řadu fanoušků. Teď ještě, aby to všechno dohromady dobře fungovalo. 

Diskuze (3) Další článek: Jaké exkluzivity si zahrajeme na konzolích v roce 2023? Spider-Mana, Starfield, Zeldu a řadu dalších

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,