Chystá se obchod roku? Sony údajně pracuje na odkupu Take-Two

Na světlo světa se podívala hodně zajímavá spekulace. Pokud je pravdivá, mohl by herní trh zažít obrovský šok.

Sony chce odkoupit vydavatelského giganta Take-Two. Překvapivá zpráva, která se včera objevila a zaskočila svět hýbe trhem s akciemi. Od zveřejnění této informace, která však prozatím není podložená, poskočily akcie Take-Two o 5,4%.

V případě, že by se tyto spekulace potvrdily a Sony získalo Take-Two pod svá křídla, mělo by ve své stáji nového, nesmírně silného koně. Pod Take-Two totiž spadají taková studia jako 2K Games a také Rockstar. Vývojáři Mafie, Bioshocku či Borderlands i studio stojící za nejúspěšnějšími hrami v historii zábavního průmyslu by tak přešli pod křídla Sony. 

Sony je podle serveru MarketWatch.com už nějakou dobu v pokročilých jednáních o převzetí společnosti. Pokud se ale o něj Sony pokusí, znamenalo by to s největší pravděpodobností, že pustí k vodě svoji divizi Sony Pictures. 

Je však nutné brát v potaz, že jde o nepotvrzenou spekulaci, která se momentálně světem šíří. Nešlo by rozhodně o první pokus získání Take-Two. Už dříve se o to pokusilo například v EA v roce 2008. Tehdy ale ředitel společnosti nabídku odmítl a zachoval tak nezávislost. Dokážete si představit, že by Rockstar a 2K Games tvořili pro Sony?

Diskuze (1) Další článek: Left Alive: právoplatně opuštěný (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,