Čínská vláda finančně podpoří vývoj online her

Podle zpráv čínské vládní agentury se čínská vláda rozhodla investovat jednu až dvě miliardy yuanů (zhruba 120 - 241 miliónů dolarů) čínským herním vývojářům na vývoj až 100 online her. Tato investice bude postupně poskytována v letech 2004 - 2008.

Očekává se, že čínský onlinový herní trh poroste zhruba dvakrát rychleji než tento trh v jiných zemích jihovýchodní Asie a že v roce 2008 dosáhne ročního obratu 823 miliónů dolarů. Předběžné průzkumy trhu ukazují, že momentálně vládnou na čínské online scéně zejména jihokorejské hry; a přesně tuto situaci chce čínská vláda změnit.

Podle zákulisních zpráv, které se ohledně této problematiky objevují se zdá, že čínská vláda doufá vytvořit "lepší" a "přínosnější" počítačové hry; tomu napovídá i to, že současné projekty jsou často postaveny na klasických čínských literárních dílech. V souvislosti s tím na tamním ministerstvu kultury zřídili Komisi pro herní cenzuru, která například před pár dny zakázala distribuci PC strategie Hearts of Iron kvůli "překrucování histroických faktů při popisech Mandžuska, západního Xinjangu a Tibetu jakožto nezávislých územích, jak jsou prezentovány ve hře."

Zdroj: Gamasutra

Diskuze (2) Další článek: GTA: San Andreas – nové obrázky

Témata článku: , , , , , , , ,