Co chystá Yu Suzuki, tvůrce Virtua Fightera

Legendární vývojář Yu Suzuki, pracující pro společnost Sega, poskytl rozhovor hernímu serveru Kikizo. To nejdůležitější se dozvíte v naší výrazně zkrácené podobě nahuštěné informacemi.

Nejprve se podíváme na chystanou hru pro arkádové automaty Psy-Phi. Její jedinečnost bude spočívat v tom, že se bude jednat o bojovku ovládanou dotykovým panelem. Již žádné páčky a tlačítka, vše ovládáte přímo dotyky. Suzuki uvažuje, že by mohlo být případně možné hru potrovat i na Nintendo DS, které má, jako jediné z konzolí současné generace, dotykový display. Samozřejmě při tom nezapomíná podotknout, jaká je škoda, že Sega nemá vlastní handheld. Poté je donucen srovnat Nintendo DS s rivalem PSP a seznává, že se jedná o handheldy s odlišným zaměřením, více však fandí Nintendu DS pro jeho zajímavější zásobu her.

Řeč se poté stáčí na oblíbenou sérii Shenmue, která se má dočkat online pokračování. Suzuki se domnívá, že je svět, ve kterém je hra zasazena, přímo stvořený pro online hraní. Rozpovídal se i o plánech Segy dostat se na čínské trhy a udržet nad vodu klesající japonský trh s arkádovými automaty. Bude k tomu prý potřeba lehce riskovat a tvořit inovativní hry. Na otázku, zda současné konzole neohrožují arkádové automaty, pohotově odpověděl, že automaty mají výhodu prostředí. Dokáží totiž nabrat přesně tu podobu, jaká je pro hraní hry potřeba, pro závody je to pohodlné jezdecké křeslo, volant a pedály, jinde zase jiné pomůcky. A další výraznou silou je publikum, které prostě doma u televize chybí.

Jak je vidět, Yu Suzuki své práci rozumí a bude se nadále snažit tvořit originální hry, které nalákají desítky hráčů. Máme se tak v budoucnosti na co těšit.

Zdroj: Kikizo

Diskuze (1) Další článek: I mimozemšťané hrají Project Gotham Racing 3

Témata článku: , , , , , , , ,