Co si vzít do boje s novými Battlefieldy?

Zapřísáhlým fandům Call of Duty se to bude vysvětlovat těžce, ale herní svět znamená víc než vytyčené koridory, nekonečné zdraví a vylízané nepřátele. Ať se totiž dívám z kteréhokoliv úhlu, série Battlefield si mě získala podstatně větší měrou než sice kvalitní, ale po čase stereotypní výtvor Infinity Ward. A o to víc mě těší, že na veřejnost pronikly informace o hardwarovém zázemí nutném ke spuštění Bad Company 2 i devatenáct set-čtyřicet-trojky.

Jak jistě mnozí z vás tuší, oba zmíněné tituly poběží na enginu Frostbite, který nejen, že zatraceně dobře vypadá, ale navíc není technicky krvavější, než by bylo zdrávo. Na minimum si tak obě hry budete moci oťukat již na procesoru Core 2 Duo o frekvenci 2 GHz, doplněném o 2 GB RAM, GeForce 7800 GT (či ATI X1900) s pamětí 256 MB a 15GB (BFBC2), potažmo 10GB (BF1943) prostoru na HDD, pokud se rozhodnote pro digitální distribuci. Diskové verze pak zaberou 10 GB a 4 GB.

BC2_Squad-play-1.jpgbattlefield 1943 02.jpg

Pokud jste ale stejně ostří jako japonští piloti za druhé světové války a pár reálně ztvárněných jatek váš vyměšovací cyklus nijak nerozhodí, doporučují lidé v EA DICE, abyste si pořídili nějaký Quadcore a GeForce GTX 260 operující s 512MB pamětí. Jo, a Visty, nebo nejlépe Sedmičky by taky nebyly od věci. Bez problému ale oba projekty rozjedete i na ultraoblíbených XP. A kdy? Již brzy!

Ne, dělám si srandu. Battlefield: Bad Company 2 vychází ve všech verzích 5. března, zatímco Battlefield 1943 "někdy" během prvních tří měsíců příštího roku.

Zdroj: Shacknews

Diskuze (2) Další článek: V EA chystají další nové značky

Témata článku: , , , , , , , , , , ,