Cracklé hry brzy vymizí, ochrany jsou příliš silné

Vývojáři to nesnáší, ale hráči to stále dělají. Mám na mysli crackování her, což pro vývojáře znamená, že jejich obtížná práce se zadarmo dostane do rukou někoho, kdo se chce bavit bez placení. Pokud patříte mezi lidi, co rádi hrají a neradi platí, asi vás zklame, že se možná po dobu dvou let nedočkáte dalších AAA titulů zdarma.

Piráti jsou bezesporu součástí herního světa a úspěšně se jim daří mnoho PC, ale i konzolových her zpřístupnit zdarma pro každého. Díky nové DRM technologii jsou ale novodobé hry tak dobře chráněné, že může trvat i více než rok, než se podaří prolomit ochranný systém, za což můžeme poděkovat (nebo nadávat) technologii Denuvo’s Anti-Tamper. Ta na rozdíl od hrůz jako je SecuROM neobtěžuje běžné uživatele, ale brání pouze hackerům.

Systém byl již použit ve hrách od EA jako je FIFA 15 nebo Dragon Age: Inquisition. Ty sice prolomeny byly, ale v případě hry FIFA 15 trvalo prolomení více než šest měsíců od data vydání. Technologie se ale zlepšuje a dle nechvalně známé čínské hackovací skupiny 3DM možná neuvidíme další cracknutou hru po dobu dvou let a do budoucna.

Tato předpověď vychází z toho, že se dosud nepodařilo prolomit hry jako je FIFA 16 nebo Just Cause 3. „V poslední době se mnoho lidí ptá na cracky na Just Cause 3, takže zde je centralizovaná odpověď. Poslední fáze je příliš obtížná a Jun (jeden z členů týmu) to málem vzdal, ale minulou středu jsem ho podpořil, aby v tom pokračoval.“ uvedl šéf skupiny 3DM vystupující pod přezdívkou Bird Sister na fóru skupiny, a dodal: „Stále věřím, že tato hra může být prolomena, ale dle současných trendů v šifrovacích technologiích se obávám, že možná nebudou po dobu dvou let žádné další hry ke hraní zdarma.“

Dle marketingového ředitele společnosti Denuvo Thomase Goebla se jejich metody budou dále zdokonalovat, což by domněnku potvrdilo. Nyní záleží jen na vás, jak si tuto informaci vyložíte. Rádi si stahujete hry zdarma nebo si je raději kupujete?

Diskuze (34) Další článek: Retro: Zaklínač - když začínal kult

Témata článku: , , , , , , , , ,