Death Stranding by podle analytika mělo vyjít na PS4 i PS5

Zdá se, že Kojimův projekt by mohl být přestupovým můstkem mezi dvěma generacemi Playstationu.

Bavíme-li se o největších hrách, které jsou momentálně naplánované, Death Stranding nemůže chybět snad v žádném žebříčku. Už jenom to, jak tajemná hra je a jak málo o ní víme vzbuzuje obrovský zájem. Navíc to vypadá, že bychom si mohli zahrát už i s výkonem nové generace. Tvrdí to analýza Michaela Pachtera z firmy Wedbush Securities.

"U Sony se to opravdu těžko odhaduje. Jejich E3 konference v tomto roce nám toho moc neřekla, nikdo v podstatě vůbec nemluvil. Můj odhad je, že PS5 vyjde v roce 2020 a proto pro Sony nemá smysl oznamovat nové exkluzivity pro současnou generaci. I kvůli tomu pravděpodobně jejich letošní konference ukazovala hlavně hry, které už byly dříve oznámené. Myslím, že Death Stranding bude přechodovým titulem mezi generacemi," řekl Pachter.

Zamysleme se. Byla by přece jenom docela škoda, kdyby tituly jako Death Stranding, The Last of Us 2 nebo Ghost of Tsushima vyšly pouze na PS4. V té době už konzoli pravděpodobně nebude zbývat více než rok a potenciál těchto AAA her by tak zůstal hrubě nevyužitý. Existuje ale i druhá možnost. PS5 by mohlo mít fanoušky dlouho žádanou zpětnou kompatibilitu, která by hráčům umožnila si zahrát i tituly z PS4. Co byste upřednostnili vy?

Diskuze (12) Další článek: Dante v DMC 5 asi zkrátí sestřih, Nero bude na vrcholu sil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,