Diabla III se prodalo 10 milionů kusů, WoW pod 10 milionů spadlo

Call of Duty Elite má předplaceno 2,3 milionů hráčů a nejprodávanější konzolovou hrou jsou Skylanders.

Activision Blizzard zveřejnil finanční výsledky za poslední čtvrtletí a jsou „lepší, než očekávali“. A to přesto, že meziročně poklesl obrat z 1,15 miliardy dolarů na 1,08 miliardy (přes 22 miliard Kč). Společnost se pochlubila, že Diabla III se celkem prodalo přes 10 milionu kusů, ovšem je v tom započítáno i 1,2 milionů z WoW annual passů. Pro připomenutí, hry se za první den prodalo 3,5 milionů kusů, čímž se stala nejrychleji prodávanou PC hrou. Mike Morhaime, šéf Blizzardu, opět připomenul problémy v době launche, které prý pramenily z vyššího zájmu hráčů, než očekávali. Aktuálně se tým věnuje PvP a end-game obsahu, protože „nejsou spokojeni jen s lámáním prodejních rekordů, ale chtějí, aby si hráči užívali Diablo III dlouhou dobu“. Což je jen logické, když má Blizzard provize z aukce za reálné peníze.

Diablu se dařilo, ale to samé se nedá říct o MMO World of Warcraft. V průběhu posledního čtvrtletí klesl počet předplatitelů o 1 milion. Na konci března za hru platilo 10,1 milionu hráčů, na konci června to bylo “jen“ 9,1 milionu. Vrchol mělo WoW v říjnu 2010, kdy si hru předplácelo 12 milionů hráčů. Podle Morhaima většina poklesu je z „východu“ a očekávali jej, protože se to stává před příchodem nového datadisku (Mists of Pandaria vychází na konci září). Navíc si prý hráči dali od WoW oddych, aby si zahráli Diablo III. Mimochodem, za červenec se na Battle.net přihlásilo 16,9 milionu hráčů, aby si zahráli Diablo III, WoW nebo StarCraft 2.

VIDEO: 5042 'World of Warcraft - Mists of Pandaria'

Pokud se přesuneme od Blizazrdu přímo k Activisionu, tak ti oznámili, že prémiovou službu Call of Duty Elite má předplaceno minimálně 2,3 milionu hráčů a celkově je registrováno 12 milionů hráčů. Ovšem prodeje DLC pro Call of Duty se prý zpomalují. Nejprodávanější konzolovou hrou za rok 2012 jsou Skylanders, což je mix hry a sběratelských figurek.

Zdroj: Eurogamer
Diskuze (8) Další článek: Oculus: brýle pro virtuální realitu, kterým věří i tvůrce Dooma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,