Diagnóza: Máte tenisoWii loket

Společnost Nintendo si pochvaluje prodeje svojí next-gen konzole Wii, za první týden se prodalo na šest set tisíc kusů. Někteří hráči si stěžují na zdravotní komplikace spojené s hraním na Nintendo Wii, společnost doporučuje více cvičení.

I když společnost Nintendo neuváděla přesná čísla o prodaných konzolích Nintendo Wii hned po vypuštění na trh, po týdnu zveřejnila zprávu, že bylo prodáno šest set tisíc přístrojů. Stále tak věří ve splnění svého plánu na prodej čtyř milionů konzolí celosvětově do konce tohot roku. I když dodává na trh výrazně více konzolí, než konkurenční společnosti, stále jsou vyprodány jakmile dorazí na pulty. Zajímavostí je, že přibližně na čtyři konzole vychází tři prodané hry Legend of Zelda.

  

Jak si všichni pochvalovali nové revoluční ovládání konzole, objevují se první náznaky toho, že ne každý nový způsob zvládá. Zejména v případě méně aktivních jedinců se tak stává, že z delšího hraní mají bolesti rukou. Dokonce prý vzniká syndrom podobný Nintenovému palci, který se vyskytnul s příchodem systémů NES v osmdesátých letech. Jak není tělo zvyklé na větší fyzickou aktivitu, může být delší hraní i bolestivé. Společnost Nintendo se k tomuto jevu staví sportovně a nabádá k větší míře cvičení.

Petr Kolář komentuje: S postojem Nintenda plně souhlasím. Měl jsem možnost na konzoli hrát a mohu říci, že pokud člověk jen nesedí celé dny u počítače a televize, není žádný problém zvládnout i delší herní maratón. Wii alespoň přinutí hráče k nějaké fyzické aktivitě.

Související informace (The Legend of Zelda: Twilight Princess):
Platforma
: Nintendo Wii, NGC
Žánr: Akční RPG
Výrobce hry: Nintendo (
http://www.nintendo.com/)
Vydavatel hry: Nintendo (
http://www.nintendo.com/)
Předpokládané datum vydání: Listopad/Prosinec 2006

Zdroj: Gamespot

Diskuze (1) Další článek: Preview: Motorstorm – blátivá zábava

Témata článku: , ,