Disney Infinity míchá dohromady hry, filmy a figurky

Představte si takový mix Skylanders, Little Big Planet a Minecraftu.

Disney Infinity dle tvůrců nemá být jednou hrou, ale celou interaktivní herní platformou kombinující známé postavičky a světy společnosti Disney (a jejich studia Pixar). Infinity spojuje dohromady několik prvků.

V první řadě to jsou plastové figurky, které se dají prostřednictvím speciální čtečky načíst do samotné hry, čímž se odemkne pro figurku specifický obsah. Pokud znáte Skylanders, tak si to asi dokážete představit.

Disney_Pixar_Compilation_Image.jpg

Odlišností je fakt, že kromě herní postavičky si zpřístupníte i herní obsah – dalo by se říci takové samostatné kampaně. Tvůrci jim říkají Play Sets. Během launche Disney Infinity, který bude v červnu, mají být k dispozici 3 Play Sets: podle filmů Úžasňákovi, Piráti z Karibiku a Univerzita pro příšerky.

Každá z kampaní bude stavět na trochu jiných herních principech. Zatímco Piráti mají být hodně o bojování a čekají nás i námořní bitvy, Příšerky si budou zakládat na závodech a možnostech různého tvoření.

INC_announce_1_final.jpgINC_announce_2_final.jpg
INC_announce_3_final.jpg INC_announce_4_final.jpg
 

Každý Play Set budete moci hrát pouze s postavičkami z daného světa, ale zároveň tu bude ještě editor jménem Toy Box, ve kterém budete moci míchat všechno ze všeho. Klidně si tak budete moci vybudovat třeba arénu a vyzkoušet, jestli je silnější Jack Sparrow, či pan Úžasňák.

MU_announce_1_final.jpgMU_announce_2_final.jpg
MU_announce_3_final.jpgMU_announce_4_final.jpg

Stejně tak by neměl být problém si postavit závodní okruh a závodit s hrdiny filmu Auta. Ale to jen malý náčrt, dál už to bude záležet na kreativitě hráčů. Ti budou mít k dispozici i jednoduchý systém logických příkazů, díky kterým budete moci upravovat herní pravidla. Zatímco Play Sets bude možné hrát v kooperativním režimu dvou hráčů, v Toy Box se vyřádí až čtyři.

Pirates_announce_1_final.jpgPirates_announce_2_final.jpg
Pirates_announce_3_final.jpgPirates_announce_4_final.jpg
Pirates_announce_5_final.jpgToyBox_annonuce_1_final.jpg
ToyBox_announce_2_final.jpg ToyBox_announce_3_final.jpg
 

Disney Infinity bude k dostání skoro pro všechny platformy od PC, přes X360, PS3, Wii U, Nintendo 3DS až po mobily a tablety. PC a mobily se dostanou na řadu až po vydání konzolových verzí.

DisneyInfinity_3_base.jpg

Disney Infinite se objeví v obchodech v červnu hned v několika verzích. Základem bude starter pack obsahující hru, čtečku a tři figurky, to vše za 75 dolarů (asi 1500 Kč).

Jack_Sparrow.jpgMr_Incredible.jpgSulley.jpg
 

Play Sets mají stát 35 dolarů (zhruba 700 Kč), sada tří figurek vás vyjde na 30 dolarů (kolem 600 Kč), přičemž figurky samostatně budou stát 13 dolarů (cca 260 Kč). Plus se budou ještě podávat takzvané Power Discs, které po načtení zpřístupní speciální schopnosti, různé možnosti úprav pro postavy a tak podobně. Balíček se dvěma náhodnými disky bude stát 5 dolarů (asi 100 Kč).

Zdroj: Polygon

Diskuze (2) Další článek: Herní handheld Nvidia Shield: na vlastní ruce [video z CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,