FPS | Doom

Doom Eternal slaví vynikající start, současně ho hrálo přes sto tisíc lidí

Pokračování restartu série Doom se daří náramně. Svého předchůdce překonal druhý díl více než dvojnásobným počtem současně hrajících hráčů.

Doom Eternal vývojářům dělá jenom radost. Pokračování populární série totiž očividně láká fanoušky i nové hráče a hravě překonává dosavadní rekordy. Na Steamu se podařilo dosáhnout mety více než sta tisíc aktivních hráčů v jeden moment. Předcházející díl, který se stal restartem série si přitom v jeden moment zahrálo "jenom" něco málo přes čtyřiačtyřicet tisíc lidí.

Skutečné číslo současně hrajících navíc bude nejspíše ještě mnohem vyšší. Všechny kopie hry, které nebyly zakoupené přímo skrze obchod Steamu se totiž spouští přes launcher Bethesdy. Navíc zde nejsou započítané také konzolové verze hry. Aby toho nebylo málo, vydavatel omylem hru vydal bez protipirátské ochrany Denuvo a piráti tak tentokrát měli opravdu jednoduchou práci. Čísla o počtu hráčů ale jasně dokazují, že Bethesda nemusí nijak hořce litovat. I bez pirátů jde totiž o velký prodejní úspěch a o vydařené akci plné brutality, metalu a démonů hovoří i většina recenzí. Přesvědčit se můžete třeba v té naší.

Diskuze (2) Další článek: Half-Life: Alyx je dokonalý VR titul, shodují se světové recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,