Doupě 26 – budoucnost Oblivionu, Test Drive a Patrician

Hráli jsme datadisk nejlepší hry roku 2006 a hovořili s jeho tvůrci. Díky Doupěti můžete i vy propadnout kouzlu světa Shivering Isles. A nejen to! Čeká vás nášup recenzí od Test Drive Unlimited, přes UFO: Afterlight, Europa Universalis III, Lost Planet po Rogue Galaxy. Nechybí ani speciál o Nintendu DS, který si nemůžete nechat ujít!
Kapitoly článku

Únorové Doupě je číslem kosmopolitním. Vznikalo totiž za komplikované mezinárodní situace společným úsilím brněnské a nově ustavené londýnské pobočky časopisu. Za kanál jsme vyrazili testovat takřka finální verzi datadisku Shivering Isles a popovídat si s tvůrci, co přinese přídavek do světa Oblivionu nového. Situaci komplikovala časová tíseň, ale naštěstí vše klaplo a pár hodin před odvozem do tiskárny putovaly do redakce exkluzivní první dojmy jediného Čecha, který měl doposud možnost Shivering Isles podrobně otestovat.

 

I bez Oblivionu je ale únorové vydání Doupátka překvapivě nabité. Salvu recenzí, zajímavou plnou hru (u nás neznámou, ale zejména v Německu úspěšnou strategii Patrician III) a vyhlášení nejlepších her minulého roku doplňuje zejména netradiční Nintendo DS speciál a mnohé další články plné informací. Posuďte sami!

 Bezkonkurenční nabídka: Předplaťte si Doupě za 349 Kč na rok!


Střípky z Doupěte 26 (2/2007)

Exkluzivně z Londýna: Jak se hrají Shivering Isles?

Co všechno přinese první opravdový přídavek Oblivionu? Kam nás zavede? Jaké jsou úkoly a kdo za vším stojí? To se dozvíte z našich exkluzivních prvních dojmů doplněných krátkým rozhovorem s tvůrci. Proč nejsou ve hře koně? Nahradí je „dementní“ zvířata? I na to vám odpovíme.

 

Velké preview: C&C: Tiberium Wars

Klasika realtime strategií se vrací. Bude stále o tom samém nebo nabídne radikální změny? Stane se tiberium klíčem k vítězství ve válce nebo naopak příčinou postupného zániku lidstva? A co mimozemšťané? Jaké mají se Zemí úmysly? V obřím preview se pokusíme odpovědět na všechny otázky a nadnést další, které trápí každého fanouška legendární C&C série.

 

První dojmy: Blue Dragon

Úspěch Xboxu 360 nemá být založen jen na brzkém startu konzole a otevřenosti amatérským vývojářům. Microsoftu se podařilo získat na svou stranu mnohé vývojářské ikony konkurence. Za RPG Blue Dragon stojí Hironobu Sagachuchi, legendární tvůrce Final Fantasy. Co z FF najdeme v jeho první hře pro Xbox 360 Blue Dragon?

 

Velké téma: Emulace her – jak na to?

Staré hry prakticky dnes nejsou k sehnání. Může se hráč obrátit k hlubinám internetu a stáhnout si některé legendární osmibitové kousky? Je to legální? Na co si dát při podobném počínání pozor? Kde sehnat emulátory? Na to vše vám odpoví náš velký tématický článek.

 

PC recenze: Test Drive Unlimited

Mezi PC recenzemi si výsadní místo vybojoval Test Drive Unlimited. Proč? Je zajímavý, snaží se konkurovat NFS, ale používá k tomu vlastní zbraně včetně zajímavého zkřížení offline a online závodění. A navíc – kdo by se nechtěl podívat na Havaj?

 

Další PC recenze: UFO, Resident Evil a další

Navzdory únoru v kalendáři není venku zrovna zimní počasí. Ani herní průmysl se nechová podle papírových předpokladů a servíruje nám několik zajímavých her, které by vám rozhodně neměly utéct. Zrecenzovali jsme například UFO: Afterlight, Fish Fillets 2, Resident Evil 4, Europu Universalis III nebo Sims: Životní příběhy. Které stojí za zahrání?

 

  

  

Konzolové recenze: Lost Planet, Rogue Galaxy...

Vysokou laťku si držely i konzolové tituly. Rogue Galaxy rozhodně neurazí a ani Lost Planet nezklamala své příznivce. Příjemným překvapením se naopak stal Hotel Dusk, který přinesl na Nintendu DS do redakce vítané oživení. Logickými hádankami jsme si lámali hlavu všichni.

  

Speciál: Nintendo DS – co, proč, za kolik?

Nintendo DS je tu s námi již bezmála dva roky. Pokud vás náhodou minulo, prozradíme vám klady a zápory přístroje. Jaké hry se prosadily nejvíce? Jaké jsou dlouhodobé zkušenosti s používáním handheldu? Chystají se letos další zajímavé tituly? V článku také najdete recenze všech důležitých her (i těch, které jsme původně nehodnotili).

  

Bonus Zone: Doupě volí hru roku

Hlasovali jste v hojném počtu a my už víme jak! Které tituly podle vás patří mezi nejlepší hry roku 2006? A co na to redakce Doupěte? Jaké jsou nejlepší hry jednotlivých platforem, kdo je největší sympaťák a která hra přinesla nejvíc vtipu?

 

Bonus Zone: Rozšířený zážitek Gothicu 3

Oblíbená rubrika se tentokrát zaměřila na populární RPG Gothic 3. Poradíme vám, jak si poradit s abnormálními hardwarovými nároky hry, na co si dát ve hře pozor a přineseme další zajímavé tipy a rady. Nechybí ani popis nezajímavějších internetových stránek a první z modů. Podrobné mapy najdete na DVD.

 


DVD: Patrician III – zapomenutá strategická perla

Na stříbrném kotouči se v únoru nachází také opravdová strategická perla. Patrician III je zajímavá obchodní strategie, která se mnoho týdnů držela mezi nejprodávanějšími tituly v Německu, ale zaujala i americký magazín IGN, který ji ohodnotil 9,1 body. Ve hře se ujmete role obchodníka na přelomu 13. a 14. století a vaším úkolem bude rozvíjet impérium při pendlování mezi hanzovními městy na severu Evropy.

   

Plná hra ale není vše, co naše DVD nabízí. Najdete na něm například demoverzi Infernal (líhne se pokořitel Maxe Payna?), emulátory zmiňované v tématickém článku, ochutnávku Battlestations: Midway nebo českou demoverzi UFO: Afterlight. To vše v dlouho očekávaném novém enginu. Doufáme, že se vám bude líbit!

Další, březnové číslo Doupěte vychází 21. března.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,