Doupě předalo ocenění za nejlepší produkty roku 2003

Minulý týden proběhlo v Praze tradiční vyhlášení výročních cen redakcí časopisů nakladatelství Computer Press, nazvané příhodně Nejlepší produkty 2003. Vedle redakcí sesterských tištěných i webových magazínů se této mimořádné společenské události poprvé zúčastnilo i Doupě, což přímo souvisí s růstem jeho velikosti i prestiže v minulém roce.

Z tiskové zprávy: Computer Press, a. s., předal ve čtvrtek 26. 2. 2004 na společenském večeru pořádaném v restauraci La Bodeguita Del Medio výroční ocenění Nejlepší produkty 2003, udělované redakcemi časopisů Computer, Connect!, Computer Design, Mobility, DIGI, Doupě.cz, Osobní finance, e-Biz a Autorevue.cz. Webový magazín Živě.cz pak vyhlásil nejvýznamnější události roku 2003.

  

Půvabná PR manažerka Cenegy Bára Veselá přebírá cenu za hru Max Payne 2 * Kateřina Kusiaková, marketing administrator Sony, cena za hru Eye Toy: Play * Martin Balhar, jednatel CD Projektu, cena za hru Worms 3D

Naše-vaše Doupě patří pod nakladatelství Computer Press, které jej založilo v roce 1999. Nejspíš není tak docela od věci si základní věci občas zopakovat. Computer Press je jedním z předních českých vydavatelských domů a již řadu let buduje svoji pozici na trhu za pomoci mnoha knižních, časopiseckých i internetových produktů. Za ty roky vzniklo několik známých a úspěšných médií, v čele s nejprodávanějším časopisem o počítačích a internetu u nás (Computer). Redakce těchto časopisů a webů začaly před několika lety udělovat pravidelná ocenění za nejlepší produkty uplynulého roku – a letos se k nim poprvé přidalo i Doupě.cz.

  

Zajímaví lidé na zajímavé akci * Předseda představenstva Computer Pressu, Jiří Hlavenka * Stylová restaurace a její stylová obsluha:-)

Akce Produkt roku 2003 podle redakcí časopisů Computer Pressu je mimořádná a prestižní nejen pro svou pověstnou dobrou úroveň, ale především proto, že svede na jedno místo představitele většiny významných společností, působících v rozlišných sférách poskytovaných produktů. Na jednom místě tak naleznete generální ředitele, jednatele nebo PR manažery firem, jako jsou AMD, Sony, Cenega, Audi, IBM, Olympus, Minolta, eBanka, Siemens, Canon, Nikon, GE Capital Multiservis, Fiat, Mazda, CD Projekt, Česká spořitelna a další. V této vybrané společnosti pak profesionálové z jednotlivých redakcí odhalí, které produkty byly v loňském roce z jejich pohledu nejvýznamnější – čili mimořádně zajímaví nejsou jen lidé, které na této akci můžete potkat, ale také její hlavní program: samotné vyhlašování.

  

Příjemně civilní úvodní projev našeho šéfa * Profesionální moderátorka hlavní akce večera * Kubánská kapela v akci

Místem konání byla tentokrát stylová pražská restaurace La Bodeguita Del Medio, kde za podpory atmosférického prostředí, kubánské kapely, v rámci ČR zřejmě nepřekonatelných drinků a koktejlů, nevídané barmanské show, svůdné ochutnávky nejlepších doutníků i mimořádně povedené hostiny bylo opravdovým potěšením strávit slavnostní večer. Že se po oficiální části programu uvolněná atmosféra zvrhla do mnoha mimořádně zajímavých rozhovorů s mimořádně zajímavými lidmi, to jistě nemusím vysvětlovat.

  

Šéfredaktor Doupě.cz v letech 2001 - 2003, Jan Kuneš * Současný šéfredaktor... právě plánuje články pro další týden na Doupěti * U baru bylo poněkud horko nejen díky alkoholu:-)

Zbývá tedy pár slov k ocenění, která udělilo samotné Doupě – jelikož si dovedu živě představit, že s některými z nich nebudou někteří z vás souhlasit. Vybírání tří nejlepších produktů je tak trochu malé peklo. Pokud jste vášniví hráči stejně jako mi v redakci Doupěte, dobře víte, že rok 2003 připravil celou řadu působivých hráčských zážitků (Doupě v roce 2003 testovalo přes 300 her a připravilo přesně 135 podrobných recenzí jen na PC hry) a do značné míry záleží na vašem oblíbeném žánru, platformě i vlastností u hry, čemu byste dali přesnost. Rozdělit tato ocenění mezi tři „výherce“ za využití našeho názoru, úspěchu daného produktu na trhu a dalších kritérií zkrátka nebylo ani trochu jednoduché.

  

Kateřina Bínová z Doupěte zdaleka není jediná přitažlivá dívka v redakci Computer Pressu * Po předání cen byla ideální chvíle na rozhovor redakcí a oceněných nejen o oceněném produktu * Stoly s "občerstvením" byly v neustálém obležení

Zatímco u Max Payne 2 a Eye Toy nebylo o revoluci a drtivém úspěchu pochyb, v případě Worms 3D sehrál svoji roli dlouhodobý komerční úspěch celé série, mimořádný úspěch tohoto dílu, perfektní lokalizace (kterými je CD Projekt docela proslavený:-)) a v neposlední řadě přitažlivost a zábavnost hry pro téměř jakéhokoliv hráče. Nyní vám tedy nabízím výtažek z projevu, kterým byly ceny vyhlášeny a jdu si léčit bolavou hlavu – přeci jen takové drinky, jaké míchali v oné mimořádné restauraci, ještě nepoznala a bude se s nimi muset vypořádávat hezkých pár dní:-).

Ocenění Nejlepší produkty roku 2003

Internetový magazín Doupě.cz

Hra Max Payne 2: The Fall Of Max Payne

Zřejmě nejdiskutovanější a nejpopulárnější počítačová hra roku 2003 není zajímavá jen svojí technickou dokonalostí a zábavnou hratelností. Max Payne 2 je mimořádný především tím, že do světa počítačových her přinesl 100% dospělou detektivku, plnou dokonale filmových postav, zvratů, násilí i sexu – tímto způsobem posunul počítačové hry o další krok k dospělé zábavě a určil módu, které nyní podlehla řada světových vývojářů počítačových her.

Hra Eye Toy: Play

Revoluční videohra Eye Toy: Play se jako vůbec první hra na světě ovládá nikoliv ovladačem nebo klávesnicí, nýbrž přímo pohyby těla hráče, snímanými malou digitální kamerou. Firma Sony opět dokázala, že herní konzole PlayStation dokáže zabavit každého, kdo se dostane do její blízkosti - a navíc hru prodává s kamerou přibalenou zdarma!

Hra Worms 3D

Worms jsou slavnou sérií počítačových her, která vychází již řadu let a každý díl zaznamená slušný prodejní úspěch – není divu, hra spojuje logické prvky s jednoduchou akční zábavou způsobem, který dokáže strhnout i sváteční hráče. Nejnovější díl poprvé přinesl moderní trojrozměrné zpracování a znamenal vzkříšení legendy se vším, co k tomu patří.

Časopis Computer

Procesor AMD Athlon 64

Z loňské řady nových 64bitových procesorů představuje Athlon 64 ideální řešení pro výkonné domácí i kancelářské počítače, na které jsou kladeny enormní požadavky výpočetního výkonu. Díky podpoře staršího 32bitového režimu je plně zachována také zpětná kompatibilita se staršími aplikacemi.

Notebook IBM ThinkPad T41

Z loňských modelů notebooků IBM si nejvíce zapamatujeme model ThinkPad T41, který jako první na světě obsahoval automatickou technologii ochrany pevného disku. Technologie Intel Centrino zároveň zajistila nemalou úsporu energie a bezproblémovou bezdrátovou komunikaci.

Digitální fotoaparát Olympus Camedia C-5060 WZ

Další z fotoaparátů oblíbené řady Camedia C-5000 zaujal především širokoúhlým objektivem, který je v této třídě unikátem. Vítanou vlastností je také duální ostřicí systém, který výrazně zvyšuje rychlost ostření i samotného snímání.

Časopis Connect!

Řešení Websphere software platform

Kompletní integrační platforma obsahující vše důležité – aplikační server, portálové řešení, vývojové studio a mnoho dalších nástrojů důležitých pro systémové řízení byznysu firmy.

Řešení VPN 3050 Gateway

Hardwarový produkt pro vytváření virtuálních privátních spojení na veřejné infrastruktuře umožňující spolehlivý a bezpečný přístup do podnikové sítě.

Řešení Netscreen NS-IDP

Představitel nového trendu zabezpečení podnikových sítí. Jedná se o další obrannou linii za firewallem chránící před nepovoleným průnikem do sítě v reálném čase.

Časopis Computer Design

Produktová řada polohovacích zařízení pro CAx aplikace

Polohovací zařízení „do druhé ruky“, které zefektivňují práci v prostorovém návrhu designérům, konstruktérům i projektantům.

CAx/PDM systém Pro/Engineer Wildfire

Nová verze CAx/PDM systému Pro/Engineer, která přináší zefektivnění práce také v komunikaci a sdílení dat.

CAD systém Solid Edge V14

Tradiční CAD systém pro komplexní trojrozměrný návrh ve strojírenství.

Redakce serveru Živě.cz vyhlašuje Události roku 2003 

Internet za paušál – ADSL / Eurotel / T-Mobile

Rok 2003 byl ve znamení nástupu internetu za paušál i mimo prostředí kabelových rozvodů. Ve světě také nemá obdoby tak rozšířený paušál za připojení k internetu přes mobil. Přestože situace ještě není ideální, lze vývoj v roce 2003 považovat za vykročení správným směrem.

Spuštění portálu veřejné správy

Portál veřejné správy má usnadňovat komunikaci občanů s úřady. Samotný portál má před sebou ještě rozhodně velký kus cesty, ale je potřeba ocenit úsilí napnuté správným směrem.

Nástup notebooků

Počet prodaných notebooků v uplynulém roce vzrostl o desítky procent. Mnoho zaměstnavatelů již dnes svým pracovníkům místo nových počítačů koupí raději notebook, se kterým lze pracovat i mimo kancelář. Notebooky již také nejsou brány jako něco speciálního pro firmy, ale již citelně pronikají i do domácností.

Časopis Mobility

Mobilní telefon Samsung SGH-E700

Jak je u Samsungu zvykem, jedná se opět o stylové véčko, netradičně bez viditelné antény. U uživatelů má úspěch i přes svou poměrně vysokou cenu.

Mobilní telefon Siemens SX1

Mnoho nechybělo a Siemens se kvůli velkému zpoždění vůči původním termínům uvedení ani nedostal do nominace. Nakonec to ale stihl a SX1 patří mezi nejlepší chytré telefony, které jsou v současné době k dispozici.

Mobilní telefon Sony Ericsson T610

Sony Ericsson T610, telefon, který doslova spasil Sony Ericsson, ideální nástroj pro náročné uživatele, navíc je k dostání za výhodnou cenu.

Časopis DIGI

digitální fotoaparát Canon EOS 300D

Uvedením digitální zrcadlovky s vynikajících obrazovou kvalitou za dostupnou cenu rozpoutal Canon koncem loňského roku menší cenotřesení. Chytrý marketingový tah navíc podpořil prodejem setu se speciálním „digitálním“ objektivem.

filmový skener Minolta DiMAGE Scan Elite 5400

Kinofilmový skener od Minolty drží primát hned v několika parametrech. Poskytuje ve své třídě nejvyšší rozlišení, perfektní ostrost a solidní denzitu. Produkt je navíc povedený i z hlediska designu a, což je podstatné pro konečného uživatele, jeho cena (méně než 30 000 korun) jej posouvá do spotřební třídy.

digitální fotoaparát Nikon D2H

Nejnovější profesionální reportážní zrcadlovkou Nikon předvedl, že rozlišení patří jen k jednomu z mnoha důležitých parametrů digitálního fotoaparátu. Přestože Nikon D2H disponuje čtyřmi megapixely na čipu, obrazová kvalita je výborná. Robustnímu tělu aparátu nechybí nic, co by profesionálnímu reportérovi mohlo scházet: odolnost, operativnost, rychlost, přesné a spolehlivé ovládání.

Časopis Osobní finance

Vyvážená nabídka kreditních karet České spořitelny, a. s.

Česká spořitelna pokryla nabídkou kreditních karet všechny zákaznické segmenty. Klienti i neklienti si tak mohou vybrat kreditní kartu na míru včetně několika doplňkových služeb.

Pojištění zneužití platební karty eBanky, a. s.

Pojištění platební karty stále není možností, kterou by nabízely všechny bankovní ústavy. eBanka u pojištění navíc nabízí krytí neoprávněných transakcí až pět kalendářních dní před nahlášením ztráty nebo odcizením platební karty.

Splátkový prodej GE Capital Multiservis

Splátkový prodej společnosti GE Capital Multiservis mezi ostatními konkurenčními produkty vyniká především dostupností a rychlostí zpracování.

Časopis ebiz

Importer VW Group, divize Audi

Redakce časopisu ebiz udělila ocenění e-firma roku společnosti Importer VW Group, divizi Audi za aktivní využití online marketingu. Prodejci vozů Audi mají k dispozici marketingový portál, na internetové adrese www.audi.cz si příznivci této značky mohou pomocí konfigurátoru sestavit vysněný vůz nebo objednat bezplatný e-mailový newsletter o novinkách ve světě Audi.

Středomoravská vodárenská

Redakce časopisu ebiz udělila ocenění m-firma roku společnosti Středomoravská vodárenská za komplexní využití mobilních technologií. SMV používá bezdrátový monitorovací systém pro sledování vodovodní sítě a provádí dálkové odečty vodoměrů. Je to originální a praktické řešení, které téměř vylučuje lidskou chybu.

Internetový magazín AutoRevue.cz

Automobil BMW 5

BMW 5 si odnáší ocenění Nejlepší auto 2003 za odvážný design a pokročilou technologii, která zlepšuje jízdní vlastnosti a komfort.

Automobil Fiat Panda

A konečně Fiat Panda získal cenu Nejlepší auto 2003 za překvapivý vnitřní prostor. Na malém podvozku vykouzlil Fiat dostatek místa pro čtyřčlennou rodinu.

Automobil Mazda3

Mazda3 si vysloužila cenu vynikajícími jízdními vlastnostmi, kvalitním a komfortním interiérem. Automobil nabízí ideální poměr základní výbavy a ceny.

...

Informace o společnosti Computer Press, a. s., lze najít na webové adrese www.cpress.cz

O společnosti Computer Press, a. s.

Computer Press, a. s., je předním českým mediálním domem, působícím v oblasti Internetu, časopisecké a knižní produkce. Posláním společnosti je přinášet svým zákazníkům kvalitní a hodnověrné informace a služby s nimi spojené, potřebné pro jejich vzdělávání, profesi, profesní rozvoj nebo i soukromý život, a přispívat tak k lepší kvalitě práce i života u nás.

Tiskové zprávy společnosti Computer Press, a. s., najdete na www.cpress.cz/zpravy. Loga společnosti najdete na www.cpress.cz/loga.asp.

Diskuze (2) Další článek: Mapa "Hearthglen Hills" pro RTS Warcraft 3: The Frozen Throne

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,