Doupě speciál – 270 nejlepších her zdarma k 50 stranám čtení

Touha znovu si zalistovat stránkami papírového Doupěte je jistě v mnohých z vás stále silná. Dovolte mi tedy vám „pamětníkům“ časopisu i vám všem ostatním představit unikátní speciál mapující ty nejlepší tituly freewarové scény s 9GB DVD, na němž všech skoro 300 her máte k dispozici. Zjistěte zde více!

Když jsme s kolegy v redakci přemýšleli, co bychom tak ještě mohli udělat pro naše čtenáře, tedy i vás, uvědomili jsme si, že chceme nabídnout víc, než jen články o nejnovějších hrách. V souvislosti se spuštěním nového designu na našem serveru FreeHry.cz, které proběhlo v létě, vznikla myšlenka na vytvoření unikátní kompilace freewarových her. Tvorba her poskytovaných zdarma má dlouhou tradici a intenzivně se vyvíjí. Tím chci říct, že takových her je na internetu nepřeberné množství a s tím, jak roste kvalita nejlepších z nich, je jejich celková úroveň značně rozkolísaná. Rozhodli jsme se tedy připravit tohoto jedinečného průvodce světem hraní si zdarma, časopis, který vám na jednom místě představí 270 fantastických her.

 undefined

Her, jejichž instalace často ukrojí z vašeho harddisku sotva několik megabytů, her, za které nemusíte utratit ani korunu. Avšak také her, u nichž můžete strávit nespočet hodin parádní zábavy. Sami byste se jistě k některým dostali, a možná i docela snadno – nakonec recenze na FreeHrách vám ve světě těchto her jsou jistě cenným rádcem. Ale my jsme vám chtěli ušetřit bloudění po nekonečném množství internetových stránek nezávislých herních tvůrců a zkoušení stovek špatných her, abyste našli hrstku těch dobrých. Na následujících stránkách si můžete přečíst o takřka třech stovkách pečlivě vybraných titulů, za jejichž kvalitu ručíme.

 

Tím je však naše práce hotová jen z poloviny – k čemu by byl tento průvodce, kdybyste si všechny ty hry nemohli hned sami vyzkoušet? Přestože u každého titulu odkazujeme na jeho domácí stránku (existuje-li), jako bonus jsme vám k časopisu přibalili dvouvrstvé 9GB DVD, na němž naleznete všechny hry, o kterých si tu budete moci číst.

Podstatné ale také je, co přesně ve speciálu naleznete a jak se k němu dostanete. Do výběru jsme zařadili hry všech žánrů od akčních přes tradiční plošinovky až po adventury či letecké simulátory. Z pochopitelných důvodů jsme však z výběru vyloučili hry erotické, takže náš speciál je určen opravdu úplně pro každého. A zachtělo-li by se vám lechtivější zábavy, neváhejte zavítat na server FreeHry.cz.

 

Kromě klasických žánrů jsme ovšem prostor nalezli i pro méně obvyklé záležitosti. Jsou to jednak flashové hry, jež se zvláště v poslední době dočkávají stále větší obliby, zvláště díky absenci instalace a možnosti ihned se pustit do hraní. Nemohli jsme ale také opomenout atraktivní líheň originálních titulů označovaných nálepkou „experimental gameplay“ – více o tomto fenoménu se dočtete právě v časopisu. V neposlední řadě nesmí v našem výběru chybět ty nejlepší tituly ze soutěže Becherovka Game, které se účastní amatérští herní tvůrci s často překvapivě kvalitními kousky.

A kde našeho průvodce s přílohou koncentrované zábavy seženete? Speciál je od dnešního dne k dostání na brněnském veletrhu Invex/Digitex a od středy na všech dobrých trafikách a v hypermarketech za sympatickou cenu 99 Kč / 149 Sk. Neváhejte proto už ani chvíli a pusťte se do spousty hodin kvalitní zábavy přiložených zdarma k podrobnému průvodci světem freewarových her!

Diskuze (21) Další článek: Galerie: Age of Conan: Hyborian Adventures

Témata článku: , , , , , , ,