Driver 2: Back On The Streets – Tanner je zpátky

PlayStation nám dosluhuje a na některých nových hrách je to už hodně vidět. Driver 2 je přesně ten případ hry která by už potřebovala trochu výkonnější hardware. Grafika sice zůstala skoro stejná, ubylo několik detailů na autech (jako například odraz světla od kapoty a skla) a zdá se mi, že přibylo detailů na okolních domech. Jediný problém je v tom…
Žánr: Akční
Paměťové karty: 1 blok
DualShock: Ano
Multiplayer: Ano
Výrobce: Reflections
Distributor: Infogrames

PlayStation nám dosluhuje a na některých nových hrách je to už hodně vidět. Driver 2 je přesně ten případ hry která by už potřebovala trochu výkonnější hardware. Grafika sice zůstala skoro stejná, ubylo několik detailů na autech (jako například odraz světla od kapoty a skla) a zdá se mi, že přibylo detailů na okolních domech. Jediný problém je v tom, že v určitých částech města se hra začne docela hodně trhat, protože dohrává kus mapy z CD. Je jasné, že ze starého PlayStationu už se prostě víc vymáčknout nedá. Technická stránka ale není zdaleka to nejdůležitější a Driver 2 má oproti originálu dost novinek aby vás na čas pobavil.

Driver 2Driver 2

Hlavním rozdílem oproti prvnímu dílu je to, že můžete kdykoliv (pokud vás zrovna nehoní policie) vystoupit a ukrást kterékoliv stojící auto, dodávku či autobus. V některých misích to bude dokonce nutnost, protože každé auto, které ukradnete je nepoškozené a to se docela hodí. Jestli to ale nebude naprostá nutnost, tak vám doporučuji zůstat ve vašem autě, protože jízdní vlastnosti většiny ostatních vozů jsou znatelně horší. Ledaže byste ukradli autobus, jede sice pomalu, ale nezastaví ho ani policejní zátaras. Co se týče policie, tak od prvního dílu jí přibylo dost inteligence (té umělé samozřejmě:-)) a chová se také o dost agresivněji. Pokud tedy trpíte jakoukoliv nevraživostí k mužům zákona, tak hru raději nehrajte, protože byste se mohli hodně naštvat. A pokud už se naštvete, tak si s někým zahrajte multiplayer, kde si to můžete vyzkoušet v uniformě a s hlasitou houkačkou.

Driver 2Driver 2

Multiplayer u prvního drivera vyloženě chyběl, ve dvojce sice je, ale nejsem si jist že vás bude bavit dlouho. Ať už si zvolíte "Cops´n´Robbers" nebo "Capture The Flag" tak se budete pohybovat jen po malé uzavřené části města a po chvíli zabřednete do nudy a vrátíte se ke klasickému plnění misí. Ale určitě je lepší alespoň tento multiplayer než žádný.

Driver 2Driver 2

Od prvního Drivera se zlepšil příběh a díky tomu, že nyní můžete vystupovat z auta a volně se pohybovat, tak je vylepšená i provázanost různých dějových situací. Nestačí už jenom dojet metro, ale musíte vystoupit a vyběhnout na plošinu kde vagón zastavil a odchytit si toho, koho potřebujete.Postava Tannera vypadá sice graficky dost uboze, ale lepší než nic. Animace mezi levely jsou o hodně lepší než v prvním díle a navozují příjemnou filmovou atmosféru. Hudba je bohužel přesně ve stylu prvního dílu, klavírní šílenství barových cajdáků šedesátých (nebo jakých) let jsem vydržel poslouchat asi tak tři minuty než mi bylo jasné, že monotónní zvuk motoru je mnohem zábavnější.

Koho bavil první Driver, bude jistě nadšen, koho ne, ten má smůlu. Obtížnost je opět na hranici šílenství (kdo hrál poslední dva levely prvního drivera, ví o čem mluvím) takže se máte opravdu na co těšit (samozřejmě pokud si neseženete cheaty). Adrenalin totiž závratně stoupá s každým novým pokusem o dohrání úrovně a tím pádem i pravděpodobnost rozdupání joypadu, po kterém následuje buď mozkový kolaps a následné uklidnění v podobě zakoupení některého stroje od Nintenda a hromady pokémonů (Pikachu a jeho havěť totiž nevidí přes palubní desku a tím pádem jakékoliv automobilové honičky odpadají) a nebo návštěvy nejbližšího obchodu, koupení nového ovladače a s bojovým pokřikem "Gotta catch'em all" :-) pochytáte všechny padouchy a budete se těšit na Drivera 3 pro PS2 (jestli bude).

Grafika: 7/10
Zvuky: 8/10
Hudba: 6/10
Hratelnost: 9/10
Na PSX sice trochu technicky pokulhává, ale jinak stojí za to.
Celkové hodnocení: 8/10
Diskuze (8) Další článek: Baroque Shooting Time Attack – v kůži andělíčka proti zlu

Témata článku: , , ,