DSi je podle Sony pro děti

John Koller, ředitel pro prodej hardware Sony, se ve svých prohlášeních naváží do konkurenční novinky – handheldu NDSi od Nintenda. Podle jeho slov tvůrci ignorují významné skupiny uživatelů a stvořili pouze hračku pro děti.

Minulý pátek přišel do Evropy na trh handhled NDSi z dílen společnosti Nintendo. Vylepšená verze přináší mimo jiné dvojici kamer, možnost použití paměťových karet SD, ale také prošla zeštíhlující kůrou a rozšířila velikost obrazovek. Nintendo se chlubí, že přístroj je zaměřen na široké publikum, zejména pak na dospělé. To samozřejmě nemohlo ujít pozornosti konkurenční společnosti Sony, jejíž evropský marketingový ředitel pro hardware, John Koller, se o handheldu hned nelichotivě vyjádřil.

VIDEO: 1231 'Nintendo DSi - představení novinek'

I když NDS válcuje handheld PSP od Sony jak v prodeji přístrojů, tak i her, neodpustil si Koller prohlášení, že NDSi je handheldem pro děti. Podle jeho slov udělali v Nintendu chybu, že veškerá zlepšení směřují zejména na mladší část hráčského spektra. Údajně jsou mnohem lepší demografické skupiny, na něž je třeba se zaměřit tak, jak to činí Sony s PSP. Hlavní rozdíl prý tkví v titulech dalších společností, jež údajně NDSi nedokáže přitáhnout, zatímco Sony nabízí hry ode všech a pro všechny. Otázkou pak zůstává, zda marketingové tahy Sony, včetně zaměření se na stažitelný obsah, budou stačit na finanční důkaz těchto tvrzení.

Zdroj: GI.biz

 

Diskuze (5) Další článek: Jaké hvězdy najdeme na Xbox Live?

Témata článku: , , ,